hozzászólások

leírás

Az őszibarack rokona, Kínában őshonos. Fajtától függően halványsárga, narancsos, pirosas színű lehet, vékony, bársonyos héjú, lédús gyümölcs. Erősen antioxidáns hatású. Vásárláskor ügyeljünk arra, hogy hibátlan, sima héjú barackokat válasszunk. Utóérő fajta.
Gyümölcse nyersen fogysztva vagy gyümölcslének facsarva is használható. Aszalva, hasonlóan a szilvához, minden ásványianyag- és vitamintartalmát megőrzi.
Befőtt, dzsem, lekvár egyaránt készülhet belőle, fagyasztás után is jól felhasználható, emellett hagyományosan pálinka főzésre is használatos.
Közepes pektintartalma miatt igazán sűrű dzsem, lekvár csak hosszabb főzési idővel, más magas pektintartalmú gyümölcs vagy zselésítő anyag hozzáadásával főzhető.

mikor vegyem

Frissen nyáron, szárított formában bármikor.

hogyan tároljam

Éretlenebb példányokat szobahőmérsékleten, az éretteket hűtőben kell tárolni. Kényes gyümölcs, hamar megromlik.

Sárgabarack alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!