Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg vegyes gyümölcsleves Kyngától

Hideg vegyes gyümölcsleves Kyngától
Hideg vegyes gyümölcsleves Kyngától
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk nagyon nagy sikere van a gyümölcsöknek, így ennek a levesnek is fontos szerepe lett! Nagyon ízletes, finom, máskor is asztalra került!

hozzávalók / 4 adag

Az ízesítéshez

A leveshez

A vaníliás krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. 1 dl vizet felrakunk főni, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Lefedve, lassú tűzön forralva hagyjuk, hogy kb. 10 perc alatt a fűszerek aromája megízesítse a vizet.

  2. A vége felé adjuk hozzá a rumot, ezzel már csak 1-2 percig forraljuk. Így az alkohol elpárolog, de az íze megmarad.

  3. A fagyasztott málnát, epret 3-4 perc alatt kiolvasztjuk a mikróban. Az almákat kis darabokra vágjuk.

  4. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, és a szűrőn át hozzáöntjük a fűszeres vizet is.

  5. A vaníliás krémport hidegen összekeverjük 3 dl tejjel.

  6. A gyümölcsökhöz öntjük a 2 dl tejet, a főzőtejszínt és a habtejszínt is. Alaposan elkeverjük, majd jöhet a vaníliás krém. Ezzel is jól összekeverjük, majd 1 órára a hűtőbe rakjuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 032
elküldve: 0
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcsleves, fehér rumos gyümölcsleves, vegyes gyümölcsleves vaníliapudinggal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488
cukor 2 ek
vaníliaaroma 2 kávéskanál
fehér rum 0.5 dl
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 4 db
víz 1 dl
málna 20 dkg
alma 2 db
eper 10 dkg
tej 2 dl
főzőtejszín 3 dl
habtejszín 2 dl
citromlé 1 citromból nyert
vaníliás pudingpor 1 csomag
tej 3 dl