r
Nosalty Logó

Gyümölcsleves dijuka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Gyümölcsleves dijuka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 216 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2158 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    352 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 216 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2563.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    3520.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    379 micro
  • β-crypt
    99 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    359 micro
Összesen 2158 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és felkockázzuk. Mivel most nagyobb méretű epret találtam, félbe kellett vágnom. Nem hagytam kiolvadni, hidegen vágtam félbe. Ha az eper még fagyott, akkor jobban vágható, és nem lesz minden maszatos a levétől.
  2. Az almakockákat felöntjük vízzel, beletesszük a cukrot. Beleöntjük a meggyet és a levét. Hagyjuk felforrni a vizet, és pár percet főzzük, amíg az alma megpuhul.
  3. Beletesszük az epret. Csak a végén szoktam hozzáadni, mert nagyon puha.
  4. A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a tejet.
  5. A pudingos keveréket beöntjük a levesbe. Addig főzzük, amíg a puding be nem sűrűsödik.
  6. Hűtőszekrénybe jól lehűtjük. Hidegen a legfinomabb! Szederrel, mentával díszítjük.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16883
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 05.

Ajánló

Fontos, hogy savanykás gyümölcsök is legyenek benne (málna, eper, ribizli). Akkor lesz finom savanykás-édes, pikáns íze a levesnek. Tipp: Bármilyen gyümölcsöt tehetünk a levesbe. A levesbe tehetünk több vagy kevesebb cukrot, ízlés szerint. Azért írtam, hogy 300-400 ml tej, mert ha sűrűbbre szeretném készíteni a levest, akkor kevesebb tejet teszek, ha hígabbat, akkor több tejet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A forró, meleg nyári napokban -hidegen- igazán életmentő fogás :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek