Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsleves dijuka konyhájából

Gyümölcsleves dijuka konyhájából
Gyümölcsleves dijuka konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A forró, meleg nyári napokban -hidegen- igazán életmentő fogás :-)

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Fontos, hogy savanykás gyümölcsök is legyenek benne (málna, eper, ribizli). Akkor lesz finom savanykás-édes, pikáns íze a levesnek.

Tipp: Bármilyen gyümölcsöt tehetünk a levesbe. A levesbe tehetünk több vagy kevesebb cukrot, ízlés szerint. Azért írtam, hogy 300-400 ml tej, mert ha sűrűbbre szeretném készíteni a levest, akkor kevesebb tejet teszek, ha hígabbat, akkor több tejet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, és felkockázzuk. Mivel most nagyobb méretű epret találtam, félbe kellett vágnom. Nem hagytam kiolvadni, hidegen vágtam félbe. Ha az eper még fagyott, akkor jobban vágható, és nem lesz minden maszatos a levétől.
  2. Az almakockákat felöntjük vízzel, beletesszük a cukrot. Beleöntjük a meggyet és a levét. Hagyjuk felforrni a vizet, és pár percet főzzük, amíg az alma megpuhul.
  3. Beletesszük az epret. Csak a végén szoktam hozzáadni, mert nagyon puha.
  4. A pudingporokat csomómentesen elkeverjük a főzőtejszínnel, hozzáadjuk a tejet.
  5. A pudingos keveréket beöntjük a levesbe. Addig főzzük, amíg a puding be nem sűrűsödik.
  6. Hűtőszekrénybe jól lehűtjük. Hidegen a legfinomabb! Szederrel, mentával díszítjük.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 414
elküldve: 7
receptkönyvben: 199
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

dijuka

Mióta szakács: 2013.04.26.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcsleves, pudingos gyümölcsleves, hideg gyümölcsleves, almás eperleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

215
eper 40 dkg
meggybefőtt 20 dkg
alma 4 nagy db
epres pudingpor 2 tasak
főzőtejszín 500 ml
tej 3.5 dl
cukor 6 ek
víz 20 dl