adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes
Hozzávalók
hozzávalók a szűzpecsenyéhez
-
50 dkg sertés szűzpecsenye
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
hozzávalók a vörösáfonya-öntethez
-
1 ek vaj
-
1 ek olívaolaj
-
1 közepes db lilahagyma
-
2 szál rozmaring
-
150 g aszalt áfonya
-
1.5 dl vörösbor
-
75 g méz
454
Kalória
26.7g
Fehérje
49.4g
Szénhidrát
13g
Zsír
152.4g
Víz
96.3g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
40.1g
Cukor
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
hozzávalók a szűzpecsenyéhez
-
125g sertés szűzpecsenye136 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
hozzávalók a vörösáfonya-öntethez
-
4g vaj25 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
4g rozmaring5 kcal
-
38g aszalt áfonya130 kcal
-
38g vörösbor32 kcal
-
19g méz57 kcal
Összesen
454
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
hozzávalók a szűzpecsenyéhez
-
500g sertés szűzpecsenye545 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
hozzávalók a vörösáfonya-öntethez
-
14g vaj100 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
150g aszalt áfonya521 kcal
-
150g vörösbor128 kcal
-
75g méz228 kcal
Összesen
1815
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
hozzávalók a szűzpecsenyéhez
-
48.9g sertés szűzpecsenye53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
hozzávalók a vörösáfonya-öntethez
-
1.4g vaj10 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
8.8g lilahagyma3 kcal
-
1.4g rozmaring2 kcal
-
14.7g aszalt áfonya51 kcal
-
14.7g vörösbor12 kcal
-
7.3g méz22 kcal
Összesen
177
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 328 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 49.4 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 152.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
454
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.7 g
Zsír
-
Összesen 52 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 385 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2073.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 1312 mg
-
Nátrium 299 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 197.8 g
-
Cukor 161 mg
-
Élelmi rost 13 mg
Víz
-
Összesen 609.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 425 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
1815
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.4 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 128 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 19.3 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 59.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
177
kcal
Elkészítés
hozzávalók a szűzpecsenyéhez
- A sertésszüzet minden oldalán, körben besózzuk-borsozzuk, és pár percet állni hagyjuk.
- Egy serpenyőben egy-egy evőkanál vajat és olívaolajat felhevítünk, majd a sertésszüzet minden oldalán lepirítjuk benne.
- A körbepirított húst 200°C-os sütőbe tesszük, és 15 percet sütjük, közben meg-megforgatva párszor.
- A megsült húst hagyjuk egy picit pihenni, majd egy éles késsel felszeleteljük.
hozzávalók a vörösáfonya-öntethez
- Egy serpenyőben összemelegítünk egy-egy evőkanál olívaolajat és vajat, és üvegesre pirítjuk rajta a finomra aprított hagymát.
- Hozzáadjuk a rozmaringot, az aszalt vörösáfonyát, a bort, valamint a mézet, és az egészet puhára pároljuk - így a bornak is van ideje, hogy elfőjön belőle az alkohol.
- A kész szószból egy pár kanállal félreteszünk, a többit pedig botmixerrel pürésítjük. Ha már elégedettek vagyunk az állagával, visszakeverjük a félretett szószt, így lesznek benne nagyobb áfonyadarabok is.
- A szószt a felszeletelt hússal kínáljuk, köretnek szuperül illik hozzá burgonya.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 5 p
- Főzés ideje: 25 p
- Sütés ideje: 15 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
Sertésszüzet elkészíteni egyáltalán nem olyan nehéz, mint azt sokan gondolnák, ugyanakkor egészen fenséges fogásokat hozhatunk össze belőle - a vörösáfonya például tökéletesen passzol hozzá. Próbáljátok ki, a vasárnapi ebéd koronázatlan királyai és királynői lesztek ezzel a recepttel!