Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szűzpecsenye áfonyaöntettel

Szűzpecsenye áfonyaöntettel
Szűzpecsenye áfonyaöntettel
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sertésszüzet elkészíteni egyáltalán nem olyan nehéz, mint azt sokan gondolnák, ugyanakkor egészen fenséges fogásokat hozhatunk össze belőle - a vörösáfonya például tökéletesen passzol hozzá. Próbáljátok ki, a vasárnapi ebéd koronázatlan királyai és királynői lesztek ezzel a recepttel!

hozzávalók / 4 adag

hozzávalók a szűzpecsenyéhez

hozzávalók a vörösáfonya-öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

sertésszűz

  1. A sertésszüzet minden oldalán, körben besózzuk-borsozzuk, és pár percet állni hagyjuk.
  2. Egy serpenyőben egy-egy evőkanál vajat és olívaolajat felhevítünk, majd a sertésszüzet minden oldalán lepirítjuk benne.
  3. A körbepirított húst 200°C-os sütőbe tesszük, és 15 percet sütjük, közben meg-megforgatva párszor.
  4. A megsült húst hagyjuk egy picit pihenni, majd egy éles késsel felszeleteljük.

vörösáfonya-öntet

  1. Egy serpenyőben összemelegítünk egy-egy evőkanál olívaolajat és vajat, és üvegesre pirítjuk rajta a finomra aprított hagymát.
  2. Hozzáadjuk a rozmaringot, az aszalt vörösáfonyát, a bort, valamint a mézet, és az egészet puhára pároljuk - így a bornak is van ideje, hogy elfőjön belőle az alkohol.
  3. A kész szószból egy pár kanállal félreteszünk, a többit pedig botmixerrel pürésítjük. Ha már elégedettek vagyunk az állagával, visszakeverjük a félretett szószt, így lesznek benne nagyobb áfonyadarabok is.
  4. A szószt a felszeletelt hússal kínáljuk, köretnek szuperül illik hozzá burgonya.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 729
elküldve: 7
receptkönyvben: 125
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iron Vital

Mióta szakács: 2018.11.13.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

áfonyás szűzérme

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

joojanka
joojanka Tue, 2018-12-04 18:08

Köszönöm a receptet, két pasitól kaptam rá 10 pontot ;-)

454
sertésszűz 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
olívaolaj 1 ek
lila hagyma 1 közepes db
rozmaring 2 szál
aszalt áfonya 150 g
vörösbor 1.5 dl
méz 75 g