adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
A leveshez
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
8g gyömbér6 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
500g marhacsont0 kcal
-
625g víz0 kcal
-
2 kcal
-
1g koriandermag2 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g barna cukor5 kcal
-
13g halszósz4 kcal
A betétekhez
-
25g rizstészta91 kcal
-
38g marhalábszár48 kcal
-
13g mungóbabcsíra4 kcal
-
23g újhagyma4 kcal
-
23g menta16 kcal
-
4g koriander1 kcal
-
8g bazsalikom2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
11g lime3 kcal
Összesen
202
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
A leveshez
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
60g gyömbér48 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
4000g marhacsont0 kcal
-
5000g víz0 kcal
-
17 kcal
-
5g koriandermag15 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g barna cukor38 kcal
-
100g halszósz35 kcal
A betétekhez
-
200g rizstészta728 kcal
-
300g marhalábszár384 kcal
-
100g mungóbabcsíra30 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
180g menta126 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
0g chili0 kcal
-
85g lime21 kcal
Összesen
1612
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
A leveshez
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.6g gyömbér0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
37.7g marhacsont0 kcal
-
47.2g víz0 kcal
-
0 kcal
-
0g koriandermag0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g barna cukor0 kcal
-
0.9g halszósz0 kcal
A betétekhez
-
1.9g rizstészta7 kcal
-
2.8g marhalábszár4 kcal
-
0.9g mungóbabcsíra0 kcal
-
1.7g újhagyma0 kcal
-
1.7g menta1 kcal
-
0.3g koriander0 kcal
-
0.6g bazsalikom0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0.8g lime0 kcal
Összesen
13
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1504.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 1091 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 757.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 76 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 469 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 615 micro
Összesen
202
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 103 g
Zsír
-
Összesen 17.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12032.6 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 99 mg
-
Kálcium 1158 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 618 mg
-
Foszfor 1365 mg
-
Nátrium 8730 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 267.4 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 6059.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 703 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 158 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 605 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 537 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 3755 micro
-
β-crypt 94 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4916 micro
Összesen
1612
kcal
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 113.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
13
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A leveshez
-
3 db vöröshagyma
-
10 cm gyömbér
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 l víz
-
1 ek édesköménymag
-
1 ek koriandermag
-
5 db csillagánizs
-
1 db fekete kardamom
-
2 db fahéjrúd
-
só ízlés szerint
-
1 ek barna cukor
-
100 ml halszósz
A betétekhez
-
20 dkg rizstészta
-
30 dkg marhalábszár
-
10 dkg mungóbabcsíra
-
2 db újhagyma
-
1 csokor menta
-
1 csokor koriander
-
1 csokor bazsalikom
-
chili ízlés szerint
-
1 db lime
Elkészítés
A leveshez
- A vöröshagymát cikkekre, a gyömbért félbevágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük.
- Egy nagy lábasba tesszük a megtisztított csontokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
- Ha lejárt az idő, a csontokat és a lábast elöblítjük, majd visszahelyezzük a tűzre, és friss vízzel újból felöntjük és felforraljuk.
- Egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a fűszereket, majd a sült zöldségekkel együtt a forrásban lévő léhez adjuk.
- Sózzuk, majd kevés cukrot és halszószt adunk hozzá, és minimum 4 óráig főzzük.
- Az idő leteltével a csontokat kihalásszuk, a levet leszűrjük, majd egy kanál segítségével leszedjük a zsírt a leves tetejéről.
A betétekhez
- A rizstésztát forró vízbe áztatjuk 10 percig, a marhalábszárat hajszálvékony szeletekre vágjuk.
- Egy mély tányér aljára helyezünk néhány szelet marhalábszárat, majd erre jön a beáztatott rizstészta, majd a többi feltét, végül a forró levessel leöntve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 297
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 25314
- Feltöltés dátuma: 2019. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1485 recept
Nagyi húslevese felturbózva. Akár így is jellemezhetnénk az utóbbi évek egyik legkedveltebb levesét, az ázsiai régióból érkező PHO levest. Bár elkészítése nem bonyolult, a főzési idő és a különleges fűszerek beszerzése kicsit bonyolítja a dolgot, de egyszer mindenképp érdemes kipróbálni/elkészíteni otthon is! :)