Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

PHO leves

PHO leves
PHO leves
330 perc / előkészület: 15 perc főzés: 300 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyi húslevese felturbózva.
Akár így is jellemezhetnénk az utóbbi évek egyik legkedveltebb levesét, az ázsiai régióból érkező PHO levest.
Bár elkészítése nem bonyolult, a főzési idő és a különleges fűszerek beszerzése kicsit bonyolítja a dolgot, de egyszer mindenképp érdemes kipróbálni/elkészíteni otthon is! :)

hozzávalók / 8 adag

A leveshez

A betétekhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A leveshez

  1. A vöröshagymát cikkekre, a gyömbért félbevágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 200 fokon 15 percig sütjük.
  2. Egy nagy lábasba tesszük a megtisztított csontokat, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, lefedjük, és forrástól számítva 5 percig főzzük.
  3. Ha lejárt az idő, a csontokat és a lábast elöblítjük, majd visszahelyezzük a tűzre, és friss vízzel újból felöntjük és felforraljuk.
  4. Egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a fűszereket, majd a sült zöldségekkel együtt a forrásban lévő léhez adjuk.
  5. Sózzuk, majd kevés cukrot és halszószt adunk hozzá, és minimum 4 óráig főzzük.
  6. Az idő leteltével a csontokat kihalásszuk, a levet leszűrjük, majd egy kanál segítségével leszedjük a zsírt a leves tetejéről.

A betétekhez

  1. A rizstésztát forró vízbe áztatjuk 10 percig, a marhalábszárat hajszálvékony szeletekre vágjuk.
  2. Egy mély tányér aljára helyezünk néhány szelet marhalábszárat, majd erre jön a beáztatott rizstészta, majd a többi feltét, végül a forró levessel leöntve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 5 072
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1012 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
konyha: távol-keleti
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

thai leves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

202
vöröshagyma 3 db
gyömbér 10 cm
fokhagyma 4 gerezd
marhacsont 4 kg
víz 5 l
édesköménymag 1 ek
koriandermag 1 ek
csillagánizs 5 db
fekete kardamom 1 db
fahéjrúd 2 db
0 ízlés szerint
barna cukor 1 ek
halszósz 100 ml
rizstészta 20 dkg
marhalábszár 30 dkg
mungóbabcsíra 10 dkg
újhagyma 2 db
menta 1 csokor
koriander 1 csokor
bazsalikom 1 csokor
chili 0 ízlés szerint
lime 1 db