r
Nosalty Logó

Hideg őszibarackleves kávéhabbal

NS
Hideg őszibarackleves kávéhabbal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A habhoz

481
Kalória
6.7g
Fehérje
42.3g
Szénhidrát
29.5g
Zsír
249.9g
Víz
97.1g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
39.8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A habhoz

Összesen 481 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A habhoz

Összesen 1922 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A habhoz

Összesen 111 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    399.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    249.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    275 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    129 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 481 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    118.2 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    389 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1599.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    749 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    169.3 g
  • Cukor
    159 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    999.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1099 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    959 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1454 micro
  • β-crypt
    515 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 1922 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 111 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával botmixerrel egyneművé mixeljük.
  2. A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük, és jégbe hűtjük.
  3. Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk.
  4. Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

A nyári hőségben igazán jól esik ez a különleges barackleves. Gyorsan elkészül, és nagyon finom. Természetesen, ha gyerekek is fogyasztják, akkor inkább koffeinmentes vagy gabonakávét használjunk hozzá, és a pálinkát is hagyjuk ki!

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...