adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
504
Kalória
5.9g
Fehérje
38.4g
Szénhidrát
31g
Zsír
133.9g
Víz
98.3g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
16.1g
Cukor
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
504
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
Összesen
2014
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 357.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 173 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
Víz
-
Összesen 133.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
504
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 123.9 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1428.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 227 mg
-
Foszfor 692 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrát
-
Összesen 153.7 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 30 mg
Víz
-
Összesen 535.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1035 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 69 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 134 mg
-
Retinol - A vitamin: 1010 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 588 micro
Összesen
2014
kcal
- 3% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 61 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
229
kcal
Elkészítés
- A zabpelyhet beáztatjuk a whiskey kb. kétharmadába és hagyjuk állni 2-3 órát.
- Amikor már megszívta magát a zabpehely az alkohollal, serpenyőben átpirítjuk, majd hozzáadunk egy kevés vajat és a méz felét is. Ezzel is a zabot, majd félretesszük kihűlni.
- A málnát meglocsoljuk a méz másik felével és hozzáöntjük a whiskey maradékát is. Krumplinyomóval alaposan összetörjük az egészet.
- A tejszínhabot felverjük, majd hozzáforgatjuk a kihűlt zabpehely nagyjából 3/4-ét és habzsákba töltjük.
- Végül összeállítjuk a pohárkrémeket: alulra egy adag málnapüré kerül, arra egy réteg tejszínhab, arra málna, majd megint krém. A tetejét megszórjuk a maradék zabpehellyel és málnaszemekkel valamint mentalevelekkel díszítjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 10 p
A cranachan egy skót pohárkrém, amit hagyományosan a nyári málnaszüret alkalmából készítettek. A málnapürét a krémes tejszínhab remekül kiegészíti, amit zabbal és whiskey-vel szoktak felturbózni.