Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsleves meggyből és almából

Gyümölcsleves meggyből és almából
Gyümölcsleves meggyből és almából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy teljesen egyszerű, gyorsan elkészíthető gyümölcsleves. Nem kell félni a só mennyiségétől, nem lesz tőle sós ízű, inkább kellemesebben, lágyabban édes lesz az íze a levesnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, kis szeletekre vágjuk, és néhány percig fedő alatt pároljuk a vajjal, cukorral, sóval, citromlével, szegfűszeggel és őrölt fahéjjal együtt.
  2. Hozzáadjuk a meggyet a levével. (Friss meggyből is készíthetjük és befőttből is.)
  3. A lisztből és a tejfölből habarást készítünk.
  4. Amikor a gyümölcsökhöz hozzáöntjük a 1,5 liter vizet, rögtön beleöntjük a habarást is, így nem lesz csomós, mert langyos leveshez adjuk a habarást.
  5. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, ha kell, még ízesíthetjük cukorral vagy citromlével ízlés szerint.
  6. Tálalhatjuk forrón, langyosan vagy hidegen is.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 942
elküldve: 14
receptkönyvben: 152
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
diéta: tojásmentes
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vegyes gyümölcsleves, almaleves meggyel, almás meggyleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

220
alma 1 nagy db
meggybefőtt 175 g
vaj 3 dkg
cukor 4 ek
0.5 ek
citromlé 1 ek
szegfűszeg 5 db
fahéj 1 kávéskanál
finomliszt 2 evőkanál
tejföl 4 ek
víz 1.5 l