r
Nosalty Logó

Ribizlis-citromos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dacota
Ribizlis-citromos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A citromos mázhoz

Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A citromos mázhoz

Összesen 1822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A piskótához

A citromos mázhoz

Összesen 201 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    454.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 303 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2724.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.7 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 1822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A citromos mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét felverjük, majd hűtőbe tesszük.
  2. Utána a tojássárgáját és a porcukrot habosítjuk kézi mixerrel - legalább 10 percig dolgozzunk rajta!
  3. Szitáljuk hozzá a lisztet, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és dolgozzuk össze.
  4. Ha kész vegyük ki a hűtőből a tojásfehérjét, és forgassuk hozzá.
  5. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tepsit, majd öntsük bele a masszát. Szórjuk a tetejére a megmosott és szárairól leszedett ribizlit, és tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe.

A citromos mázhoz

  1. A cukrot és a vizet és a citrom kifacsart levét keverjük össze, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel kis lángon. Ha már elvesztette a fehérségét, folyékony, és kicsit bugyborékol, tegyük hideg vízfürdőbe, és kezdjük el keverni.
  2. Maximum 15 mp is keverjük, amint érezzük, hogy elkezd keményedni azonnal öntsük a langyos piskótára - pillanatok alatt megköt ez egész, és kezdhetjük elölről.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 180
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12611
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus piskóta fanyar, nyári ízekben!

Hozzávalók

A piskótához

A citromos mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek