Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperleves túrógombóccal Mignontól

Eperleves túrógombóccal Mignontól
Eperleves túrógombóccal Mignontól
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos ritkán jutunk el abba a kedvenc éttermünkbe, ahol a túrógombócos eperleves a kedvencem. Már régebben is próbálkoztam itthon elkészíteni, de nem adta vissza azt az ízvilágot, amit vártam. Ez a Vrábel Krisztina-féle recept viszont azonnal megtetszett! Ízlésünknek megfelelően egy picit változtattam rajta, tökéletesre sikerült! Bátran ajánlom mindenkinek, nagy melegben, jól behűtve, ellenállhatatlanul finom! :)

hozzávalók / 4 adag

A gombócokhoz

A leveshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombócok hozzávalóit jól kikeverjük, majd 20-30 percig állni hagyjuk.
  2. Közben a leves hozzávalóit egy nagy tálban botmixerrel összedolgozzuk. Felöntjük 1 liter vízzel, jól elkeverjük, és betesszük a hűtőbe.
  3. Nagy fazékban vizet forralunk, a túrós masszából kis gombócokat gömbölyítünk, és lobogó vízben kifőzzük őket. (Miután feljöttek a víz felszínére, még kb. 5 percig főzzük őket.)
  4. A kihűlt gombócokat a levesbe tesszük, és tálalásig a hűtőben tartjuk. (A tányérokon megszórhatjuk még kevés pirított mandulaszelettel is.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 229
elküldve: 13
receptkönyvben: 429
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
babakonyha: baba 18-24 hónap

egyéb elnevezések

gombócos eperleves, hideg eperleves túrógaluskával, gyümölcsleves túrógombóccal, főzés nélküli eperleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2013-04-22 16:25

Szerintem nem kell túl sok víz bele, hogy krémes maradjon leves állaga, kevés cukrot tettem bele, viszont a gombóc lehet édes, és szerintem nem kell túl sokáig főzni. Üdv, Kati

m.gaby
Gabriella / m.gaby Mon, 2012-07-02 15:59

Nagyon tetszik a recept, ma meg is csinálom :) Olyan kérdésem lenne, hogy a görög joghurt natúr joghurtot takar? (bocsánat, ha buta a kérdés :D)

Sophyeka
Almási Zsófia / Sophyeka Mon, 2012-07-02 15:09

Hmm!! :) nagyon guszta,nagyon jó ötlet ! :) ki fogom próbálni !! :) ha meg még picit nagyobb a baba,a víz helyett tejjel is fel lehet engedni,mégfinomabb <3 köszi a receptet ! :)

442
tehéntúró 25 dkg
cukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
menta 8 db
búzadara 70 g
eper 50 dkg
görög joghurt 3 dl
méz 5 ek
cukor 4 ek
víz 1 l