hozzászólások (1)

leírás

Tehén-vagy juhtejből, baktériumkultúrával előállított, savanyú tejkészítmény. A joghurt létrejötte a legenda szerint a Kaukázushoz köthető, ahol egy véletlen folytán különböző mikroorganizmusok kerültek egy köcsög tejbe, és mivel a hőmérséklet is megfelelő volt számukra, megsavanyították a tejet. A törökök „yogurut”-nak nevezték el az így létrejött készítményt. Mindez a 8. században történt, a 11. századtól pedig már a ma is használatos „yoghurt” elnevezéssel illették. A joghurt élő egészség: kalciumban, foszforban, káliumban, fehérjében és B-vitaminkoban gazdag. Ajánlatos natúr joghurtot választani, amely hozzáadott cukrot nem tartalmaz. A konyhában széleskörűen használható: adhatjuk salátákhoz, levesekbe, húsokhoz és számtalan desszert alapanyaga.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőszekrényben.

Joghurt alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (1)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        zsombor86
        zsombor86 h, 2016-08-29 13:16

        A görög joghurt hoz hasonló alapanyag a skyr, ami egy izlandi joghurt, nagyon alacsony zsírtartalommal és magas fehérjetartalommal, igazi superfood. Néha lehet kapni az Aldi vagy Lidl időszakos ajánlatai közt. Amúgy a joghurtokat legjobb házi készítésű gyümölcs öntetekkel fogyasztani. Igaz szuper és egészséges desszert vagy reggeli:
        http://dinneralfresco.hu/isteni-szilvas-desszert-reggelire/