Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos gyümölcsleves

Ananászos gyümölcsleves
Ananászos gyümölcsleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyümölcslevesek minden változatát szeretem, de ez az ananász-banán-körte-nektarin párosítás különösen finom.Az elkészítésről további fotók itt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket felaprítjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen csak egy kicsit ellepi.
  2. Feltesszük főni, cukorral és egy pici sóval ízesítjük.
  3. Pár perc alatt megpuhul a körte, akkor hozzáöntjük az ananászlevet, az ananászkonzervet, és felforraljuk.
  4. Közben a tejszínben elkeverjük a pudingport, és a levesbe öntjük.
  5. Csak addig hagyjuk a tűzön, míg újra forrni nem kezd.
  6. Lehűtjük, és tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 377
elküldve: 0
receptkönyvben: 150
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsleves, banános gyümölcsleves, vegyes gyümölcsleves, tejszínes gyümölcsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Azila1
azila / Azila1 Mon, 2011-08-08 15:28

Kedves gordine!
Örülök, hogy ízlett és köszönöm szépen a visszajelzést.:)

gordine
gordine Mon, 2011-08-08 10:48

Már kinyomtattam egy rakás gyümölcsleves receptet, de egyik sem volt az igazi, ez pedig nagyon bejött. Finom, máskor is meg fogom csinálni. A "fűszerezést" (cukor) egy picit kevésnek találtam, így kapott még egy kis fahéjat, szerecsendiót és kardamomot. Más gyümölcsökkel is így fogom ezentúl csinálni. Köszi ezt a jó receptet.

481
körte 2 db
nektarin 2 db
banán 2 db
ananászkonzerv 340 g
ananászlé 10 dl
habtejszín 2 dl
vaníliás pudingpor 0.75 tasak
víz 1 l