r
Nosalty Logó

Joghurtos szederleves narancsillatban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Joghurtos szederleves narancsillatban
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1366 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    597.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 342 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2390.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    1045 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1061.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 1366 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 100 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szedret megmossuk, és jól csepegtetjük. Pár darabot félreteszünk a tálaláshoz.
  2. A joghurthoz hozzáadjuk a szedret, belereszeljük anarancs héját, ebből is hagyjunk pár szálacskát a tálaláshoz,majd belefacsarjuk a levét, továbbá a cukrot, tejszínt. Botmixerrel pürésítjük.
  3. Egy szitán átöntjük, és nagyon alaposan kipaszírozunk minden cseppet, csak szinte a száraz magok maradjanak a szitában.
  4. Fogyasztásighűtőben tartjuk, majd tálkákba szedjük, és a félretett szederrel és narancshéjakkal díszítve, illatosítva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 266
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16463
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Joghurtos szederleves narancsillatban
Vicikó 251 recept

Egy kitűnő, frissítő, illatos hideg gyümölcsleves a forró nyári napokon.  Télen pedig nem annyira hidegen egy nyáridéző ízemlék. Az átszűrést ajánlom, nem feltétlen szükséges, de sokkal élvezhetőbb a fogyasztása, mint sok-sok apró maggal együtt. A pár egész szem a tetején így már nem számít.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...