Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűsítő mentás sárgabarack-krémleves

Hűsítő mentás sárgabarack-krémleves
Hűsítő mentás sárgabarack-krémleves
nagyon gyors étel | szponzorált tartalom
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon kellemes, üdítő krémlevest készítettünk, ami akár desszertként is megállná a helyét. Hamvas sárgabarackból készült, zsírszegény joghurttal és édesítővel, így a fogyókúrázok is örömüket lelhetik benne. A mindennapi testmozgást fontosságát ne feledjétek, nem csak a levesen múlik az eredmény!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, egy nagy tálba tesszük, és kicsit beirdaljuk. Forró vizet öntünk rájuk, és hagyjuk kicsit állni a barackokat - ez segít abban, hogy könnyedén eltávolítsuk a héjukat. Pucolás után kettévágjuk és kimagozzuk őket.
  2. A tejjel és a joghurttal simára turmixoljuk a barackokat, majd xilittel édesítjük a pürét. Hozzáadjuk a citromlét és a mentaleveleket, és tovább pürésítjük. (A citrom nem csak frissítővé teszi a levest, de abban is segít, hogy ne barnuljon meg a levesünk.)
  3. A levest jó alapos hűtés után pirított mandulával tálaljuk. Finom, lágy ízű és nagyon hűsítő! Jó étvágyat kívánunk!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 3 562
elküldve: 1
receptkönyvben: 130
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Decathlon

Mióta szakács: 2020.07.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

barackleves, sárgabarackleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

366
sárgabarack 1 kg
tej 5 dl
joghurt 250 g
xilit 4 ek
menta 1 marék
citromlé 1 citromból nyert
mandulapehely 80 g