r
Nosalty Logó

Hagyományos muszaka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Hagyományos muszaka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 3377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Összesen 108 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    267.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6031 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 562 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4495 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    240 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    1782 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.8 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    857 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36187 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 3377 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1162 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A padlizsánt megmossuk, és fél centis karikára vágjuk.
  2. A krumplival ugyanígy teszünk. Ha vastag héjú, téli krumpliból készítjük, akkor pucoljuk meg, nyári krumplival nem szükséges.
  3. 1 deci olajat felforrósítunk, és kisütjük benne a padlizsánkarikákat. Nem kell ropogósra, elég, ha megpuhul. Szedjük papírtörlőre, és hagyjuk lecsöpögni.
  4. Ha szükséges, közben folyamatosan pótoljuk az olajat a padlizsán alatt.
  5. A maradék olajban félpuhára sütjük a krumplit - oldalanként elég neki pár perc. A krumplit is lecsöpögtetjük, és félretesszük.

A raguhoz

  1. A serpenyőbe tesszük az apróra vágott hagymát, és 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, elkeverjük, és még 2-3 percig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a húst és az összes fűszert, vörösbort, a konzerv paradicsomot és a paradicsompürét, jól elkeverjük, majd 25 percig közepes lángon főzzük.

A besamelhez

  1. A vajat megolvasztjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és jól elkeverjük. Folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a meleg tejet, és csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
  2. Egy magas falú tepsi aljára sűrűn letesszük a krumplit. Rámerjük a szószt, majd sűrűn beborítjuk a padlizsánkarikákkal. Rámerjük a besamelt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 35-40 percre. Ha kivettük, 10-15 percet pihentessük, hogy könnyebben tudjuk szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 635
  • Tegnapi nézettség: 188
  • 7 napos nézettség: 1155
  • Össznézettség: 463915
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális görög egytálétel - sok helyen krumpli nélkül csinálják, és néha tesznek bele cukkinit is. Mi viszont így szeretjük a legjobban!

Hozzávalók

Az alaphoz

A raguhoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek