r
Nosalty Logó

Fergeteges Fekete-erdő pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Fergeteges Fekete-erdő pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kakaós piskóta

Meggyragu

Habos rétegek

Összeállítás

Összesen 1396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kakaós piskóta

Meggyragu

Habos rétegek

Összeállítás

Összesen 5586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kakaós piskóta

Meggyragu

Habos rétegek

Összeállítás

Összesen 261 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 1396 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    336.9 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3123.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1323 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558.3 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1868 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    3831 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1421 micro
Összesen 5586 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Meggyragu

Habos rétegek

Összeállítás

Elkészítés

Kakaós piskóta

  1. A tojásokat keverjük habosra a porcukorral, majd adjuk hozzá a sót, egy kevés vaníliaaromát, majd az átszitált kakaóport és lisztet.
  2. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
  3. A piskóta masszáját oszlassuk szét a tepsiben, és süssük készre kb. 20 perc alatt.

Meggyragu

  1. A meggyet mossuk meg, szedjük le a szárát, és magozzuk ki.
  2. Kimagozás után öntsük egy edénybe, majd adjuk hozzá a cukrot, és kezdjük el melegíteni.
  3. Főzzük addig, amíg sűrűbb, sziruposabb ragut nem kapunk, ez kb. 5-10 perc.

Habos rétegek

  1. Egy kevés habtejszínt (100-150 ml) kezdjünk el melegíteni gőz fölött. Adjuk hozzá a felaprított étcsokit, majd olvasszuk bele a tejszínbe, hogy egynemű állagot kapjunk.
  2. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ha már szobahőmérsékletű, keverjük össze a mascarponéval. Ha szeretnénk, lazíthatjuk a réteget egy kevés felvert tejszínhabbal.
  3. A habtejszín maradékát verjük keményre a vaníliás cukorral és a cukorral.
  4. Befejezésként kanalazzunk a pohárba a csokis, mascarponés krémből, a tetejét pedig díszítsük meggydarabokkal és reszelt csokival.

Összeállítás

  1. Ha minden hozzávaló elkészült, indulhat a rétegezés.
  2. Először a frissen sült, de már kihűlt piskótából rakjunk a pohár aljára. Rajtunk múlik, hogy a pohár szájával vágott, kör alakú piskótát vagy a belemorzsolását választjuk. Öntsünk rá egy evőkanál meggylikőrt.
  3. Ezután következhet a felvert tejszínhab, amit a meggyragu, majd ismét egy meggylikőrrel meglocsolt piskótaréteg követ.
  4. Befejezésként kanalazzunk a pohárba a csokis, mascarponés krémből, a tetejét pedig díszítsük meggydarabokkal és reszelt csokival.
  5. A hűtőben hagyjuk pihenni pár órát, hogy átpuhuljon, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 14632
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 29.

Receptkategóriák

további kategória: szilveszter kategória: szilveszteri sütemények
Fergeteges Fekete-erdő pohárkrém
Kristyán Fanni 89 recept

A Fekete-erdő torta egy klasszikus édesség, ami a meggyszezon alatt még nagyobb népszerűségnek örvendhet. Hogy a nyarat igazán feldobjuk egy ütős, mégis egyszerű desszerttel, pohárnyira kicsinyítettük a német desszertet.

Hozzávalók

Kakaós piskóta

Meggyragu

Habos rétegek

Összeállítás

Címlapról ajánljuk