Nosalty Logó

Vegyes-zöldséges olaszos szósz spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Vegyes-zöldséges olaszos szósz spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 851 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 5962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 109 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    675 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    526 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    389 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    754 micro
  • β-karotin
    3480 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    3137 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 851 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    318.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11298.3 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    709 mg
  • Kálcium
    2588 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    1106 mg
  • Foszfor
    4728 mg
  • Nátrium
    2057 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    786.9 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    3682 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2983 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    1674 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    1272 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2720 micro
  • Kolin:
    884 mg
  • Retinol - A vitamin:
    655 micro
  • α-karotin
    5275 micro
  • β-karotin
    24358 micro
  • β-crypt
    1864 micro
  • Likopin
    21961 micro
  • Lut-zea
    6272 micro
Összesen 5962 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    404 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 109 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. Az olajon a vöröshagymát, fokhagymát, kevés sóval fedő alatt megpároljuk.
  2. Beletesszük a pepperoni paprikát, lecsópaprikát, karalábét, zellergumót, reszelt édes fehér káposztát, zöldbabot, répát, zöldséget, kaliforniai paprikákat, és fedő alatt pár percig pároljuk, nem kell felönteni, a zöldség enged ki bőven levet.
  3. Beletesszük a darált húst, átkeverjük addig, amíg a hús fehéredni fog.
  4. Beletesszük a felkockázott csirkemellet, a gombát, a zellerzöldet, petrezselyemzöldet, a zöldfűszereket, őrölt pirospaprikát, sót és borsot, és fedő alatt főzzük kb. 50-55 percig, majd kóstoljuk, szükség szerint fűszerezzük még, a legvégén tesszük bele a cukrot, azzal csak éppen összeforraljuk, kikapcsoljuk, tálalásig melegen tartjuk.
  5. Kifőzzük lobogó sós vízben a tésztát előírás szerint, majd a kifőtt tésztát leszűrve beleforgatjuk ebbe a húsos szószba, majd tálaljuk.
  6. Tálaljuk kaliforniai paprikával, reszelt sajttal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4632
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 08.

Ajánló

Bármilyen zöldséget tehetünk bele, kukoricát, zöldborsót, padlizsánt, cukkinit, brokkolit, pórét, karfiolt, paszternákot, erdei gombát, kelbimbót, fejtett babot, amilyen zöldségeket szeretünk, vagy amink van otthon. Tálalhatunk előtte egy könnyű gyümölcs- vagy paradicsomlevest, akár tojáslevest. A tészta után kínáljunk finom bort, szörpöt vagy ásványvizet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Éva-Anyóca 351 recept

Szétnéztem: kamrában, hűtőben, fagyasztóban. Sok zöldséges bolognait szerettem volna alapanyagaimból készíteni. A másik apropó: szükségünk van a finom, és nem feltétlen bolti zöldségekre, azért mert egészséges, mert finom, mert jó ízt ad ételeknek, és sorolhatnám az okokat. Az viszont biztos, hogy ha a hagymát, zellergumót és karalábét a lehető legkisebbre vágom vagy reszelem, nem veszi észre a család, és leginkább a nagy fiam, és nem lesz kiturkálva a tányér szélére, eltűnik a főzés során, az íze belefő, és ehhez a csalafintasághoz a darált húsos bolognai-s spagettis megoldás volt az alap. A tervem bevált, dicséretet kaptam, mert minden elfogyott!:-O Egy fél fej karalábét engedett meg a fiam, hogy nagyobb kockára vágva hagyjam, mivel ez a zöld héjú változat, és az általában sikeresen nem fás, az látszik a tányéron (fénykép) olyan nagy-fehéres kockának, és még azt is megette, és a zeller íze szerinte mesés volt, csak az már tényleg nem volt látható! Csak érezhető.:-D /Az ár csak körülbelül: a sok zöldfűszer és zöldség az udvarból való, tehát ez egy nagyjából megadott összeg, amennyibe kerülhet. Lehet, hogy valakinek meg éppen a kétféle hús lesz otthon, saját nevelésű állatok miatt. Vagy éppen minden. Sokan tudnak és bírnak ráállni a saját termelésre, termesztésre./ Sikerült, finom lett.

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.