r
Nosalty Logó

Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 5268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3148.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    6607 micro
  • β-karotin
    16515 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    324.8 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12592.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    844 mg
  • Foszfor
    4259 mg
  • Nátrium
    5520 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    668.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    5471 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7198 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1235 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    26429 micro
  • β-karotin
    66061 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2581 micro
  • Lut-zea
    3487 micro
Összesen 5268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    34 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Elkészítés

A borjú húsleveshez

  1. Főzünk egy finom húslevest.
  2. Leszűrjük a levest, a húst félretesszük, a zöldségeket külön szedjük.
  3. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, tehát besamell mártást készítünk.
  4. Ha kész, belezuttyintjuk az összes zöldséget, és egy botmixer segítségével összetörjük.
  5. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, a citrom levét, a tejfölt, a babért, majd mégegyszer megtekerjük, és ha szükséges, húslevessel hígítjuk a kellő állag eléréséig.
  6. A főtt burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük finomra, hozzákeverjük az egész tojást és a tojássárgáját, a tejen megfuttatott élesztőt, tejfölt, sót, olajat, sikért és végül a lisztet.
  7. Kenyérsütőben megdagasztjuk, majd kelesztjük, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval és bő, forró olajban aranybarnára sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 24800
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal
Évi néni 1830 recept

Vadasra vágytam, ezért az összes többit melléfőztem, így lett egy komplett ebédünk.

Hozzávalók

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...