r
Nosalty Logó

Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal

Évi néni
Vadasmártás borjúhússal és burgonyafánkkal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

1316
Kalória
81.2g
Fehérje
167.2g
Szénhidrát
34.8g
Zsír
1367.7g
Víz
338.5g
Koleszterin
18.5g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 5268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A borjú húsleveshez

A szószhoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 69 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3148.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1367.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1800 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    6607 micro
  • β-karotin
    16515 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    645 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 1316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    324.8 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12592.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    1566 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    844 mg
  • Foszfor
    4259 mg
  • Nátrium
    5520 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    668.7 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

Víz

  • Összesen
    5471 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    7198 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    382 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    632 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1235 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    591 micro
  • α-karotin
    26429 micro
  • β-karotin
    66061 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2581 micro
  • Lut-zea
    3487 micro
Összesen 5268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    350 micro
  • β-karotin
    876 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    34 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

A borjú húsleveshez

  1. Főzünk egy finom húslevest.
  2. Leszűrjük a levest, a húst félretesszük, a zöldségeket külön szedjük.
  3. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, egy kicsit pirítjuk, majd felengedjük a tejjel, tehát besamell mártást készítünk.
  4. Ha kész, belezuttyintjuk az összes zöldséget, és egy botmixer segítségével összetörjük.
  5. Hozzáadjuk a cukrot, a mustárt, a citrom levét, a tejfölt, a babért, majd mégegyszer megtekerjük, és ha szükséges, húslevessel hígítjuk a kellő állag eléréséig.
  6. A főtt burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük finomra, hozzákeverjük az egész tojást és a tojássárgáját, a tejen megfuttatott élesztőt, tejfölt, sót, olajat, sikért és végül a lisztet.
  7. Kenyérsütőben megdagasztjuk, majd kelesztjük, kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval és bő, forró olajban aranybarnára sütjük, szalvétán lecsöpögtetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Vadasra vágytam, ezért az összes többit melléfőztem, így lett egy komplett ebédünk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek