Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

A sáfrányos szeklice Afrika trópusi területein őshonos, de számos helyen termesztik, például hazánkban is. Ma már leginkább olajos magjáért termesztik, az ebből nyert magas vitamintartalmú olajat leginkább a szépségipar hasznosítja, de felhasználhatjuk akár a konyhában is. A sáfrányos szeklice virágából sárga és vörös színű festékanyag is nyerhető, de a virágszirmok belsejében lévő bibéket fűszerként is felhasználhatjuk. Általában szárított állapotban használjuk fűszerezéshez, illata aromás, íze kissé kesernyés. Az ételeket nem csak ízesíti, de színezi is, kisebb mennyiségben sárga, nagyobb mennyiségben vöröses színt ad. Elsősorban levesek, mártások, raguk ízesítésére használják, de akár gyógyteát is készíthetünk belőle.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

Sáfrányos szeklice alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!