r
Nosalty Logó

Sertéshús vadasan (Vadas 4.)

NS
Sertéshús vadasan (Vadas 4.)
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

960
Kalória
55.9g
Fehérje
90.1g
Szénhidrát
41g
Zsír
459.6g
Víz
216g
Koleszterin
14.1g
Élelmi rost
18.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 960 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 3833 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18473 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 960 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7314.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    2442 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    360.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

Víz

  • Összesen
    1838.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7640 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73893 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3076 micro
Összesen 3833 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1035 micro
  • β-karotin
    2473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A vadashoz

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kevés zsiradékon megsütjük. Közben a répákat tegyük fel főni sós babérleveles vízbe.
  2. Turmixoljuk össze a zöldségeket és ízesítsük mustárral és citromlével. Majd tálaljuk a hús mellé.
  3. Zsemlegombóc készítése:
  4. A zsemléket vágjuk fel kb. 1 cm-es kockákra, és egy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára. A tűzhelyről levéve öntsük rá a tejet,és hagyjuk állni addig, amíg a zsemlekockák az összes tejet magukbaszívják.Közben néhányszor keverjük meg.
  5. A masszát tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a felvert tojásokat, a sót és a petrezselymet.Végül dolgozzuk el annyi liszttel, hogy keményebb, galuskatészta sűrűségű legyen.
  6. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, melyeket bő, forrásban lévő, sós vízben főzzünk ki. (Ez kb. 10 perc, de célszerű egy gombócot kivenni, és kettévágva megnézni, hogy átfőtt-e.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Egyszerű és ízletes fogás.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...