Nosalty Logó

Sertéshús vadasan (Vadas 4.)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sertéshús vadasan (Vadas 4.)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 960 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 3833 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 129 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1828.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    286 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1910 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18473 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 960 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.2 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    864 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7314.7 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1143 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    499 mg
  • Foszfor
    2876 mg
  • Nátrium
    2442 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1838.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7640 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    641 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    30945 micro
  • β-karotin
    73893 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3076 micro
Összesen 3833 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    1035 micro
  • β-karotin
    2473 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Elkészítés

A vadashoz

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kevés zsiradékon megsütjük. Közben a répákat tegyük fel főni sós babérleveles vízbe.
  2. Turmixoljuk össze a zöldségeket és ízesítsük mustárral és citromlével. Majd tálaljuk a hús mellé.
  3. Zsemlegombóc készítése:
  4. A zsemléket vágjuk fel kb. 1 cm-es kockákra, és egy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára. A tűzhelyről levéve öntsük rá a tejet,és hagyjuk állni addig, amíg a zsemlekockák az összes tejet magukbaszívják.Közben néhányszor keverjük meg.
  5. A masszát tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a felvert tojásokat, a sót és a petrezselymet.Végül dolgozzuk el annyi liszttel, hogy keményebb, galuskatészta sűrűségű legyen.
  6. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, melyeket bő, forrásban lévő, sós vízben főzzünk ki. (Ez kb. 10 perc, de célszerű egy gombócot kivenni, és kettévágva megnézni, hogy átfőtt-e.)
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 73532
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyszerű és ízletes fogás.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Katalinka3. Én sokszor készítettem csirkemellel. Úgy is nagyon finom. Bátran kipróbálhatja minden kísérletez?.

annazsofi

Vadas készítését így még sosem hallottam.Miért kell külön megf?zni a répát, stb? Én sertéslapockából készítem, de az mindegy.Igen, szélesebb darabokra szeletelem ahúst.Serpeny?ben hirtelen átsütök minden darabot,megízesítem sóval, borssal, s felengedem vízzel,hozzáteszem a sárgarépát, petrezselymet,stb.Együtt f?zöm, párolom, így lesz igazi vadasíze a husinak!Mikor megf?tt rövid levére, kiszedem a hússzeleteket, s átturmixulom a zöldségeket, s ízesítem mustárral,citromlével, tejföllel.Ebbe a mártásba helyezem a kész húsdarabokat.Bocsánat a "kiigazításért"!Anyósomtól így tanultam,? pedig az el?deit?l...

Éva néni

így igaz annazsofi! én is így csinálom (ugye a babérlevél benne van a "stb"-ben?). mivel vadhúshoz nem jutok, illetve a pénztárcám tiltja le, hát valami hasonlót kellett kitalálni, és ez szinte ugyanaz!

Hozzávalók

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek