Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéshús vadasan (Vadas 4.)

Sertéshús vadasan (Vadas 4.)
Sertéshús vadasan (Vadas 4.)
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és ízletes fogás.

hozzávalók / 4 adag

A vadashoz

A zsemlegombóchoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat sózzuk, borsozzuk és kevés zsiradékon megsütjük. Közben a répákat tegyük fel főni sós babérleveles vízbe.
  2. Turmixoljuk össze a zöldségeket és ízesítsük mustárral és citromlével. Majd tálaljuk a hús mellé.

Zsemlegombóc készítése:


  1. A zsemléket vágjuk fel kb. 1 cm-es kockákra, és egy teflonserpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára. A tűzhelyről levéve öntsük rá a tejet, és hagyjuk állni addig, amíg a zsemlekockák az összes tejet magukbaszívják.Közben néhányszor keverjük meg.
  2. A masszát tegyük egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a felvert tojásokat, a sót és a petrezselymet. Végül dolgozzuk el annyi liszttel, hogy keményebb, galuskatészta sűrűségű legyen.
  3. Vizes kézzel formázzunk gombócokat, melyeket bő, forrásban lévő, sós vízben főzzünk ki. (Ez kb. 10 perc, de célszerű egy gombócot kivenni, és kettévágva megnézni, hogy átfőtt-e.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 70 481
elküldve: 9
receptkönyvben: 395
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sertéscomb vadasosan

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

annazsofi
annazsofi / annazsofi Thu, 2013-07-04 19:10

Vadas készítését így még sosem hallottam.Miért kell külön megfőzni a répát, stb?
Én sertéslapockából készítem, de az mindegy.Igen, szélesebb darabokra szeletelem ahúst.Serpenyőben hirtelen átsütök minden darabot,megízesítem sóval, borssal, s felengedem vízzel,hozzáteszem a sárgarépát, petrezselymet,stb.Együtt főzöm, párolom, így lesz igazi vadasíze a husinak!Mikor megfőtt rövid levére, kiszedem a hússzeleteket, s átturmixulom a zöldségeket, s ízesítem mustárral,citromlével, tejföllel.Ebbe a mártásba helyezem a kész húsdarabokat.Bocsánat a "kiigazításért"!Anyósomtól így tanultam,ő pedig az elődeitől...

Éva néni
Éva néni Mon, 2014-09-08 12:21

így igaz annazsofi! én is így csinálom (ugye a babérlevél benne van a "stb"-ben?). mivel vadhúshoz nem jutok, illetve a pénztárcám tiltja le, hát valami hasonlót kellett kitalálni, és ez szinte ugyanaz!

katalinka3
katalinka3 Sat, 2012-02-11 18:52

Katalinka3. Én sokszor készítettem csirkemellel. Úgy is nagyon finom. Bátran kipróbálhatja minden kísérletező.

960
sertéscomb 80 dkg
sárgarépa 1 kg
fehérrépa 50 dkg
babérlevél 2 db
mustár 1 ek
citromlé 1 teáskanál
napraforgó olaj 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zsemle 3 db
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
tej 2 dl
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek