r
Nosalty Logó

Vadas marha spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zsuzsamama56
Vadas marha spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Összesen 535 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Összesen 2135 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Összesen 110 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4439 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 535 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.3 g

Zsír

  • Összesen
    121.4 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    526 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    2633 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.2 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    909.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2032 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17754 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    574 micro
Összesen 2135 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    916 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Elkészítés

A pácoláshoz

  1. 24 órára bepácoljuk a húst a leírtakkal, és másnap feltesszük a tűzre, csontlével főzni egészben.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, amit ha kell felaprítunk.
  3. A húst kb 2 órát főzzük, illetve pároljuk lassan. Ha megpuhult, a babért kidobjuk. A húst kivesszük a lábasból, és letakarva félretesszük. A zöldséges húslevest leturmixoljuk.
  4. Másik edényben a barna cukrot kevés olajon világosra karamellizáljuk, és erre öntjük a mártást. Simára keverjük el, hogy szétolvadjon a cukor, és ízesítjük citromlével, majd a tejfölt elkeverjük 2-3 ek étkezési keményítővel, és besűrítjük vele a vadas mártásunkat. Megkóstoljuk, de ne ellensúlyozza egyik íz a másikat.
  5. A húst vékonyan felszeleteljük, és sós vízben főtt spagettivel tálaljuk, merjük rá a mártást. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 36329
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vadas marha spagettivel
Zsuzsamama56 312 recept

Egy vasárnapi ebéd nálunk ezzel az étellel olyan, mintha ünnep lenne. Nagyon szeretjük.

Hozzászólások

Gabys

Kedves Zsuzsamama, a receptedben van csontlé és húslé alap ezt nem értem. És annyit tennék talán hozzá, hogy a drága barnacukor helyett megteszi a sima kristálycukor is, valamint az étkezési keményít?t kiválóan helyettesíti a liszt is. Üdv: Gabi

endy01

Én inkább zsemlegombóccal szeretem, igaz macerásabb az elkészítés !

Zsuzsamama56

Mindenki azzal készíti, amivel szereti,ez nem kényszer,én egészségesebb élelmiszerekhez szoktam.A barnacukor azért jobb, mert nem kell sokáig karamallizálni,1-2 perc alatt kész.Akinek drága,nem veszi meg ennyi.

Hozzávalók

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek