Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas marha spagettivel

Vadas marha spagettivel
Vadas marha spagettivel
160 perc / előkészület: 40 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy vasárnapi ebéd nálunk ezzel az étellel olyan, mintha ünnep lenne. Nagyon szeretjük.

hozzávalók / 4 adag

A pácoláshoz

A főzéshez

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 24 órára bepácoljuk a húst a leírtakkal, és másnap feltesszük a tűzre, csontlével főzni egészben.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, amit ha kell felaprítunk.
  3. A húst kb 2 órát főzzük, illetve pároljuk lassan. Ha megpuhult, a babért kidobjuk. A húst kivesszük a lábasból, és letakarva félretesszük. A zöldséges húslevest leturmixoljuk.
  4. Másik edényben a barna cukrot kevés olajon világosra karamellizáljuk, és erre öntjük a mártást. Simára keverjük el, hogy szétolvadjon a cukor, és ízesítjük citromlével, majd a tejfölt elkeverjük 2-3 ek étkezési keményítővel, és besűrítjük vele a vadas mártásunkat. Megkóstoljuk, de ne ellensúlyozza egyik íz a másikat.
  5. A húst vékonyan felszeleteljük, és sós vízben főtt spagettivel tálaljuk, merjük rá a mártást. Jó étvágyat!
  • költség: 2600 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 29 661
elküldve: 5
receptkönyvben: 94
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vadas marha tésztával, vadas mártás spagettivel, vadas mártás

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Thu, 2013-04-04 17:41

Mindenki azzal készíti, amivel szereti,ez nem kényszer,én egészségesebb élelmiszerekhez szoktam.A barnacukor azért jobb, mert nem kell sokáig karamallizálni,1-2 perc alatt kész.Akinek drága,nem veszi meg ennyi.

endy01
endy01 Thu, 2013-04-04 16:05

Én inkább zsemlegombóccal szeretem, igaz macerásabb az elkészítés !

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-04-04 15:18

Kedves Zsuzsamama,
a receptedben van csontlé és húslé alap ezt nem értem. És annyit tennék talán hozzá, hogy a drága barnacukor helyett megteszi a sima kristálycukor is, valamint az étkezési keményítőt kiválóan helyettesíti a liszt is. Üdv: Gabi

533
fehérpecsenye 60 dkg
babérlevél 3 db
vöröshagyma 1 közepes fej
mustár 1 ek
bors 0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
olívaolaj 3 ek
sárgarépa 3 db
fehérrépa 1 db
csontlé 6 dl
barna cukor 3 ek
tejföl 2 dl
citromlé 1 ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
mustár 1 kk
napraforgó olaj 1 ek