Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vadas ahogy anyukámtól tanultam

Vadas ahogy anyukámtól tanultam
Vadas ahogy anyukámtól tanultam
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám gyerekkorában sokszor időzött keresztapjánál Gerjenben. Az öreg nagy vadász volt, a reggel lőtt nyulat, őzet este az asztalra kellett tenni. Így nem volt idő a pácolásra. Anyukám keresztanyótól tanulta ezt a vadast, és adta tovább gyerekeinek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Zsemlegombócal kell tálalni, száraz vörösbort kínálljunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük.
  2. A húst megmossuk, jól besózzuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk, megforgatjuk rajta a húst, míg színt kap.
  4. A húst félretesszük egy tányérra, a visszamaradt olajon a hagymát megpirítjuk, míg barna nem lesz. Vigyázzunk, ne égjen meg.
  5. Kevés vízzel felöntjük, beletesszük a mustárt, a borsot, borókabogyót, babérlevelet. (Ha valaki szereti, tehetünk bele karikára vágott sárgarépát.) Egyet rottyantunk rajta.
  6. Visszatesszük a lébe a húst, fedő alatt puhára pároljuk. Az elpárolgó folyadékot kevés vízzel pótoljuk. Ezt a szakaszt érdemes kuktában végezni.
  7. Ha puha a hús, kivesszük a szaftból. Néhány perces pihenés után felszeleteljük.
  8. Közben a szaftot átszűrjük. A keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szaftot. A végén belekeverjük a tejfölt.
  9. Ha kell, fűszerezzük meg borssal, esetleg mustárral, tegyünk bele egy csipet cukrot, hogy pikáns legyen.
  10. A felszeletelt húst visszatesszük a szaftba, átforraljuk.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 270
elküldve: 6
receptkönyvben: 179
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pecsenye-vadas, vadas felsálból, tejfölös-mustáros szószban főtt hús

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rikybaba
nemriky / rikybaba Mon, 2017-08-21 17:16

Megint elkészítettem, most vendégvárónak. Az angol és finn vendégeknek is nagyon ízlett. :) Mind elfogyott. Ezúttal sárgarépát is tettem bele, szerintem az kifejezetten jót tesz neki (ahogy a recept is említi). :)

rikybaba
nemriky / rikybaba Sun, 2017-07-02 20:35

Szuper recept, nagyon finom lett. Annyit módosítottam rajta, hogy a hagymát nem leszűrtem a szaftból, hanem össze turmixoltam. :) De nagyon finom, köszönöm.

365
marhafelsál 60 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
tejföl 1 dl
babérlevél 1 db
borókabogyó 4 db
fekete bors 1 kk
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
étkezési keményítő 1 evőkanál
napraforgó olaj 4 ek