r
Nosalty Logó

Ünnepi gyümölcskenyértorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klarissy
Ünnepi gyümölcskenyértorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 4574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 236 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    447 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 763 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2043 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4098.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    1660 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    631.3 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1986 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    1415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    2683 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2374 micro
Összesen 4574 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojások sárgáját (7+2 db) a cukorral kihabosítjuk. Hozzákeverjük a melasszal, habtejszínnel vízgőz felett felolvasztott, majd langyosra hűtött étcsokoládét.
  2. A lisztet a kakaóporral, sütőporral, sóval összekeverjük, a tojásos keverékre szitáljuk, csomómentesre keverjük.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatos mozdulatokkal a masszához forgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt, 38x30 cm-es tepsibe simítjuk, 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez

  1. A tojásfehérjét a cukorral egy fém tálban vízgőz fölé helyezzük. Kézi habverővel rendszeresen keverve 10-15 perc alatt körülbelül 70 fokosra melegítjük. Ekkorra a massza kifehéredik, sűrűsödik, a cukorkristályok pedig elolvadnak benne.
  2. A vízgőzről levéve robotgéppel 5-10 perc alatt csúcsos habbá verjük.
  3. Amennyiben a tojásos krém szobahőmérsékletűre hűlt a keverés végére, több részletben hozzáadhatjuk a szobahőmérsékletű vajat is.

A töltelékhez

  1. Az aszalt gyümölcsöket a többi hozzávalóval együtt 15 perc alatt összefőzzük.
  2. A gyümölcsöket leszűrjük, kinyomkodjuk, a szirupot felfogjuk (ezzel fogjuk megkenni a tortalapot).

Az összeállításhoz

  1. A kihűlt tortalapot rövidebb oldalán elfelezzük, így két hosszú téglalapot kapunk. A sziruppal alaposan átkenjük.
  2. A lapokat a vajkrémmel egyenletesen bevonjuk (a vajkrém 1/4 részét a díszítéshez meghagyjuk). A lehűlt tölteléket rászórjuk, finoman a krémbe nyomjuk.
  3. Az egyik lapot rövid oldalától kezdve óvatosan feltekerjük, függőlegesen egy tányérra helyezzük (a roló rajzolatát így felülről látjuk). A másik lapot ennek végéhez illesztjük, és gyors, de óvatos mozdulatokkal a roló köré tekerjük. Hogy jól összeálljon a torta, sütőpapírral körbetekerjük, majd madzaggal 1-2 helyen átkötjük, így tesszük a hűtőbe éjszakára.
  4. Tálalás előtt a sütőpapírt eltávolítva formázzuk a rolót: külső részén a tészta végét ferdén bevágjuk, keskenyítjük, hogy szebb tortaformát kapjunk. A torta oldalára kakaóport szitálunk. Tetejét a megmaradt vajkrémmel és gránátalmával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x30
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3575
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Klarissy 3 recept

Az angol karácsonyi puding ihlette ezt a különleges tortát, mely bármely ünnepi asztal éke lehet. 

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek