Sütőpor

A sütőpor a a tészták térfogatnövelésére, illetve növelésére használatos. A vegyi anyagokból képződő széndioxid emeli meg a sülő süteményeket. A sütőpor gyakorlatilag a szódabikarbóna, a szalalkáli és a foszforsav savanyú sójának meghatározott arányú keveréke. A süteményekben a sütőport midig szitáljuk, vagy keverjük össze a liszttel, mert így egyenletesen oszlik el benne, másrészt megakadályozzuk az idő előtti kémiai reakciókat is.
Bármikor.
Saját csomagolásásban, száraz, hűvös helyen tároljuk.
fehérjetartalom
0.1 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
24.1 g
víztartalom
4 g
Foszfor
9918 mg
Nátrium
7893 mg
Kalcium
7364 mg
Magnézium
39 mg
fehérje
0.1 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
7364 mg
Vas
11.27 mg
Magnézium
39 mg
Foszfor
9918 mg
Nátrium
7893 mg
Cink
0.02 mg
Réz
0.013 mg
Mangán
0.014 mg
Szelén
0.2 µg
szénhidrát
rost
0.2 g
víz
4 g
vitaminok
A tavalyi súlyos aszályban nagyon meggyengültek a gyümölcsfák, ezért kevesebb termésre számíthatunk idén.
NosaltyMinden zöldséget aranylóan ropogósra rántunk ki! Lesz itt cukkini, padlizsán és karfiol, de még a csemegeuborkát és az avokádót sem leszünk restek így készíteni!
NosaltyÖsszegyűjtöttünk nektek egy csokornyi csodás receptet húsvétra a sonka-tojás-kalács trióján innen és túl, de kicsit sem unalmasan. Sütemények, vegán kalács, tojássaláta, babka, linzer vár!
NosaltyVéletlenül se öntsd ki a savanyúság levét a lefolyóba, mert bár hihetetlennek tűnhet, ennek az italnak számos jótékony hatása van!
Érdemes megőrizni vesénk egészségét, hiszen rengeteg folyamatban vesz részt, hogy szervezetünk megfelelően működjön. A legjobb, ha erről az italról is lemondunk egészségünk érdekében.
A mai menüsor könnyed és gyors: a vakító zöld spenótkrémlevest gyors csirkés-mézes-mustáros főétel, majd citromos-mákos kevert sütemény követi.