Sütőpor

A sütőpor a a tészták térfogatnövelésére, illetve növelésére használatos. A vegyi anyagokból képződő széndioxid emeli meg a sülő süteményeket. A sütőpor gyakorlatilag a szódabikarbóna, a szalalkáli és a foszforsav savanyú sójának meghatározott arányú keveréke. A süteményekben a sütőport midig szitáljuk, vagy keverjük össze a liszttel, mert így egyenletesen oszlik el benne, másrészt megakadályozzuk az idő előtti kémiai reakciókat is.
Bármikor.
Saját csomagolásásban, száraz, hűvös helyen tároljuk.
fehérjetartalom
0.1 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
24.1 g
víztartalom
4 g
Foszfor
9918 mg
Nátrium
7893 mg
Kalcium
7364 mg
Magnézium
39 mg
fehérje
0.1 g
Zsír
ásványi anyagok
Kalcium
7364 mg
Vas
11.27 mg
Magnézium
39 mg
Foszfor
9918 mg
Nátrium
7893 mg
Cink
0.02 mg
Réz
0.013 mg
Mangán
0.014 mg
Szelén
0.2 µg
szénhidrát
rost
0.2 g
víz
4 g
vitaminok
A mai menü klasszikus húslevessel indul, majd egy laktató és kiadós pásztortarhonya és egy selymes eperkrémes puliszkatorta nyűgöz le titeket.
NosaltyMutasd az ételed, mutasd az életed! Nemzetközi fotópályázatot indít az answear.hu, amelynek keretében te is kifejezheted, hogy mit jelent számodra az étel élvezete. Ez egy nem mindennapi kiállítás, ahol te lehetsz a főszakács és a kurátor is.
HirdetésA gofri különösen kedvenc belga találmány, ugyanis könnyen elkészíthető, számtalan módon ízesíthetjük, ráadásul nagyon laktató is, így egyaránt lehet a gyerekek és a felnőttek kedvence.
NosaltyA bodzaszörpöt nem lehet nem szeretni! Le ne maradj a szezonról, készíts mennyei szörpöt ebből az illatos, szépséges virágból.
A mai menü klasszikus húslevessel indul, majd egy laktató és kiadós pásztortarhonya és egy selymes eperkrémes puliszkatorta nyűgöz le titeket.
Most egy erdélyi csodaszert ismerhettek meg kicsit közelebbről, amit ti magatok is simán elkészíthettek otthon. Meg is mutatjuk, hogyan!