Zöld kardamom

Zöld kardamom

Leírás

Indiából származó, a gyömbérfélék családjába tartozó fűszernövény. Hüvelyes termésében találhatók magvai, amit egészben vagy porként használnak. A kardamom az egyik legdrágább fűszernövény, mivel termesztése és begyűjtése meglehetősen idő- és munkaigényes. Fehér, fekete és zöld változata van, általában az utóbbit tartják a legízletesebbnek. Jól illik húsételekhez és édességekhez egyaránt, fűszereznek vele rizst, kompótot, italokat is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó fűszertartóban.

100g Zöld kardamom

fehérjetartalom

10.76 g

zsírtartalom

1.98 g

szénhidráttartalom

68.47 g

víztartalom

8.28 g

Hány kalória

gramm

zöld kardamom?

Top ásványi anyagok

Kalcium

383 mg

Magnézium

229 mg

Foszfor

178 mg

Mangán

28 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.23 g

C vitamin

21 mg

Niacin - B3 vitamin

1.102 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.198 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

10.76 g

Zsír

telített zsírsav

0.68 g

egyszeresen telített zsírsav

0.87 g

többszörösen telített zsírsav

0.43 g

ásványi anyagok

Kalcium

383 mg

Vas

13.97 mg

Magnézium

229 mg

Foszfor

178 mg

Nátrium

18 mg

Cink

7.47 mg

Réz

0.383 mg

Mangán

28 mg

szénhidrát

rost

28 g

víz

8.28 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.198 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.182 mg

Niacin - B3 vitamin

1.102 mg

C vitamin

21 mg

B6 vitamin

0.23 g

135 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

8 aranybarnára pirult, szaftos csirkecombos fogás

A szaftos csirkecomb az egyik legjobb választás, ha könnyen akarsz mennyei ebédet vagy vacsorát rittyenteni: sokszor elég csak néhány finom zöldséggel (vagy éppen gyümölccsel) és fűszerrel a sütőbe tenni, de akár serpenyőben is szaftos lesz, ha tudjuk, hogyan kell bánni vele.

Nosalty

További cikkek