Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Reform szivárvány torta

Reform szivárvány torta
Reform szivárvány torta
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A neten láttam egy videót, ahol ilyesmi tortákat csinálnak. Onnan jött az alapötlet, persze a "piskótákat" és a krémet a saját szokásaimhoz alakítottam. A családban nagy sikere volt. Nagy volt a meglepetés, mikor felszeleteltük, hiszen kívülről nem látszik, hogy milyen színes a belseje. :) Ez a mennyiség egy kis tortaformához elég. Nagy forma esetén a mennyiségeket duplázni kell.

hozzávalók / 12 adag

Hozzávalók a mogyorós "piskótához"

Hozzávalók a csokis "piskótához"

Hozzávalók a sima piskótához

Hozzávalók a krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a mogyorós "piskótához"

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. A sárgáját habosra keverjük az édesítővel majd hozzáadjuk a lisztet, a darált mogyorót és a 2 kk piros ételfestéket. Csomómentesre keverjük.
  3. A fehérjéhez hozzáforgatjuk a tojássárgájás keveréket és sütőpapírral bélelt formában 160°C-on 30 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  4. Ha kész, félrerakjuk hűlni.

Hozzávalók a csokis "piskótához"

  1. A nutellát csomómentesre keverjük a vajjal. Majd hozzáadjuk a kakaóport és ismét csomómentesre keverjük.
  2. A tojást habosra keverjük az édesítővel. Majd hozzáadjuk a nutellás masszát és a darált mogyorót.
  3. Sütőpapírral bélelt formában 180°C-on kb.: 20 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, mert a széle könnyen kiszárad!

Hozzávalók a sima piskótához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük az édesítővel, belekeverjük a sárgáját, hozzáadjuk a lisztet és a sütőport.
  2. A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikbe 2 kk zöld étel festéket, a másikba 2 kk kék étel festéket keverünk.
  3. Külön külön sütőpapírral bélelt formában 180 °C-on kb.: 10 perc alatt megsütjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A pudingport a szokásos módon az édesítővel, a tejjel és a vízzel készre főzzük és hagyjuk, hogy teljesen(!) kihűljön.
  2. A gesztenyemasszát összetörjük. lecsípünk belőle 12 kis darabot és golyókat formázunk belőle. (ez lesz a dísz a torta tetején), ezeket félretesszük. A maradék masszát ízlés szerint rumaromával ízesítjük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd hozzákeverjük a hideg pudingot, a gesztenyemasszát és a pürésített banánt.

Összeállítás

  1. A kész tortalapokat egymás mellé tesszük a nutellásat kivéve (azt nem szaggatjuk). Egy nagyobb kör alakú formával kivágjuk a közepüket (én a szélétől számított kb. 2cm-nél vágtam), majd egy még kisebb kör alakú formával még egyszer megismételjük. Így mindegyik tortaalapnál 3 kör alakú forma született.
  2. Tányérra fektetjük a piros tortalap szélét. Fogjuk a kék lap egyel kisebb méretét, a külsejét vastagon megkenjük a krémmel majd belehelyezzük a tányéron lévő nagyobb formába. Fogjuk a zöld lap legkisebb részét, szintén megkenjük a krémmel és belehelyezzük a tányéron lévő alapba. (az első szint kész). Vastagon megkenjük a krémmel.
  3. A következő szintet ugyanígy készítjük el. Kedvünk szerint variálva a színeket. Amikor kész, a nutellás tortalapot egyben a tetejére helyezzük és a megmaradt krémmel teljesen bevonjuk a tortát.
  4. A tetejét az előzőleg félretett gesztenyés golyókkal valamint pár szem meggyel díszítünk, és pár órára hűtőbe tesszük, hogy "összeálljon" és megdermedjen a krém.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18cm cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 447
elküldve: 0
receptkönyvben: 2
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Békésüti

Mióta szakács: 2014.11.13.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, buli receptek
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

színes torta, négyszínű torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

274
tojásfehérje 3 db
tojássárgája 2 db
édesítőszer 25 g
földimogyoró 60 g
zabliszt 10 g
ételfesték 2 kávéskanál
nutella 50 g
földimogyoró 25 g
cukrozatlan kakaópor 12 g
édesítőszer 25 g
tojás 1 db
vaj 55 g
tojás 3 db
zabliszt 3 evőkanál
édesítőszer 3 ek
sütőpor 0.5 csomag
ételfesték 2 kávéskanál
ételfesték 2 kávéskanál
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
gesztenyemassza 250 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 2 dl
víz 3 dl
édesítőszer 5 db
meggy 20 g
banán 1 közepes db