Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sakk-torta

Sakk-torta
Sakk-torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagypapának két nagy kedvtelése van. Szeret a virágaival bíbelődni, és szenvedélyesen szeret sakkozni... :)

hozzávalók / 12 adag

Piskótatészta

Krém

Fondant borítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, és egy nagy tálba tesszük a fehérjét. Felverjük habbá, majd apránként beleszórjuk a cukrot, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. Ezeket a hozzávalókat robotgéppel keverjük. A szárazanyagokat (liszt, sütőpor, kakaópor) már egy fakanállal forgatjuk bele óvatosan.
  3. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 20 perc alatt kisütjük.

Krém

  1. A tejszínt egy edényben melegíteni kezdjük, majd beletördeljük a csokit. Ha már szépen felolvadt a csoki, hűtő hidegre hűtjük.
  2. A hideg krémet robotgéppel felhabosítjuk, majd belekeverjük a főzés nélkül készíthető pudingport. Így nagyon jól kezelhető és nagyon finom krémet kapunk. Betöltjük a piskótába, és a torta oldalát is bevonjuk vele.

Fondant borítás

  1. A vizet egy edénybe öntjük, a cukor kivételével belekeverjük a hozzávalókat, és lassan melegíteni kezdjük. Ha megolvadt a zselatin, beleszitáljuk a porcukrot, amennyit csak felvesz.
  2. Alaposan cukrozott deszkára borítjuk, és bőségesen meghintjük porcukorral. Jól formázható tésztaszerű masszát kapunk, amelyet kinyújtva a tortára borítunk, majd a fölösleget levágjuk a szélein.
  3. Barna marcipánból kis kockákat vágunk ki, és szépen sakktábla-alakzatban rátesszük. Kicsi kakaós vízzel átkenjük az antik hatás érdekében.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*30 cm
  • elkészítettem: 150 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 645
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnus

Mióta szakács: 2014.09.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sakktábla torta, trüffelkrémes torta, sakktábla alakú csokoládés formatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

736
finomliszt 7 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
tojás 10 db
sütőpor 1 csomag
cukor 10 ek
habtejszín 700 ml
étcsokoládé 30 dkg
csokoládés pudingpor 1 tasak
zselatin 20 g
víz 8 evőkanál
porcukor 70 dkg
vaj 1 ek
méz 2 ek
marcipán 10 dkg