Vodka

Leírás

Rozsból, árpából, búzából vagy burgonyából készült színtelen, viszonylag semleges ízű párlat. Alkoholtartalma 40 és 75% között van. Eredete bizonytalan, Lengyelországból vagy Oroszországból származik. Míg a lengyel vodkát általában ízesítik valamilyen gyümölccsel, fűszerrel vagy paprikával, addig az orosz változat teljesen tiszta, semleges ízű. A tiszta párlat sokféle koktél alapanyaga, felhasználható zselék, likőrök, öntetek készítéséhez is, de aperitifnek sem utolsó.

Vodka
231
Kalória
-
Fehérje
-
Szénhidrát
-
Zsír
66.6g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Vodka

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

66.6 g

gramm vodka?

Top ásványi anyagok

Foszfor

5 mg

Nátrium

1 mg

Vas

0.01 mg

Réz

0.01 mg

Top vitaminok

Riboflavin - B2 vitamin

0.007 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

Vas

0.01 mg

Foszfor

5 mg

Nátrium

1 mg

Réz

0.01 mg

szénhidrát

víz

66.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.005 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.007 mg

144 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...