r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb epertorta

Lakos Benedek
Egyszerű epertorta piskótával, eperszemekkel, eperhabbal és eperzselével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Az összeállításhoz

492
Kalória
8.1g
Fehérje
39.8g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
97.6g
Víz
106.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
28.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Az összeállításhoz

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Az összeállításhoz

Összesen 3937 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Az összeállításhoz

Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    272.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    318.5 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    780.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 3937 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral. Amikor már légies és habos, egyenként hozzáadjuk a két tojást. Várjuk meg, míg a vajas keverék felveszi az első tojást és csak utána adjuk hozzá a másodikat.
  2. A vajas-tojásos alaphoz szitáljuk a lisztet, sütőport és sót, majd gyorsan elkeverjük (ne dolgozzuk túl, mert rágós lesz a sütemény). A kész masszához csepegtetjük a festéket és kézi spatulával elkeverjük.
  3. A masszát habzsákba töltjük, majd egy kivajazott, 20 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomjuk és elegyengetjük. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha a teteje nagyon púposra sülne, egyenesre vágjuk.

A krémhez

  1. Az epret megtisztítjuk, majd a cukorral összefőzzük. 10-15 perc főzés után leturmixoljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tejszínt és mascarponét elkezdjük robotgéppel verni, majd ha már habos, hozzáadjuk az eperpürét. Elkeverjük, és beleszórjuk a zselatinfixet.

A zseléhez

  1. Az összes hozzávalót összefőzzük, majd teljesen simára turmixoljuk.

Az összeállításhoz

  1. A piskótát visszatesszük a tortaformába. Az epreket félbevágjuk, majd körberakjuk a felekkel a forma szélét. A piskótára kenjük a krémet, hogy majdnem teljesen megteljen a forma. A tetejére öntjük a még folyós zselét (ne legyen forró), majd az egészet fóliával lefedve hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Akár egy egész éjszakát is adhatunk neki.
  2. A pihentetés után szeleteljük, friss bazsalikommal és eperszemekkel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a szemek a legzamatosabbak és legédesebbek – így lesz a sütemény tényleg tökéletes.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek