adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A piskótához
-
100 g cukor
-
2 db tojás
-
100 g finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
300 g eper
-
50 g cukor
-
250 g mascarpone
-
250 ml habtejszín
A zseléhez
Az összeállításhoz
-
200 g eper
492
Kalória
8.1g
Fehérje
39.8g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
97.6g
Víz
106.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
28.2g
Cukor
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
13g vaj90 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
38g eper11 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
3g zselatinfix3 kcal
A zseléhez
Az összeállításhoz
-
25g eper8 kcal
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
300g eper90 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A zseléhez
Az összeállításhoz
-
200g eper60 kcal
Összesen
3937
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
A piskótához
-
6.1g vaj44 kcal
-
6.1g cukor24 kcal
-
6.7g tojás8 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
A krémhez
-
18.3g eper6 kcal
-
3.1g cukor12 kcal
-
15.3g mascarpone62 kcal
-
15.3g habtejszín45 kcal
-
1.2g zselatinfix2 kcal
A zseléhez
Az összeállításhoz
-
12.2g eper4 kcal
Összesen
242
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 34.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 177.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 39.8 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 97.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 189 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 82 micro
Összesen
492
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.6 g
Zsír
-
Összesen 272.8 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 853 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1422 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 127 mg
-
Foszfor 612 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 318.5 g
-
Cukor 225 mg
-
Élelmi rost 14 mg
Víz
-
Összesen 780.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1542 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 336 mg
-
D vitamin: 137 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 388 mg
-
Retinol - A vitamin: 1511 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 348 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 653 micro
Összesen
3937
kcal
- 4% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 47.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
242
kcal
Elkészítés
A piskótához
- A puha vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral. Amikor már légies és habos, egyenként hozzáadjuk a két tojást. Várjuk meg, míg a vajas keverék felveszi az első tojást és csak utána adjuk hozzá a másodikat.
- A vajas-tojásos alaphoz szitáljuk a lisztet, sütőport és sót, majd gyorsan elkeverjük (ne dolgozzuk túl, mert rágós lesz a sütemény). A kész masszához csepegtetjük a festéket és kézi spatulával elkeverjük.
- A masszát habzsákba töltjük, majd egy kivajazott, 20 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomjuk és elegyengetjük. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha a teteje nagyon púposra sülne, egyenesre vágjuk.
A krémhez
- Az epret megtisztítjuk, majd a cukorral összefőzzük. 10-15 perc főzés után leturmixoljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A tejszínt és mascarponét elkezdjük robotgéppel verni, majd ha már habos, hozzáadjuk az eperpürét. Elkeverjük, és beleszórjuk a zselatinfixet.
A zseléhez
- Az összes hozzávalót összefőzzük, majd teljesen simára turmixoljuk.
Az összeállításhoz
- A piskótát visszatesszük a tortaformába. Az epreket félbevágjuk, majd körberakjuk a felekkel a forma szélét. A piskótára kenjük a krémet, hogy majdnem teljesen megteljen a forma. A tetejére öntjük a még folyós zselét (ne legyen forró), majd az egészet fóliával lefedve hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Akár egy egész éjszakát is adhatunk neki.
- A pihentetés után szeleteljük, friss bazsalikommal és eperszemekkel díszítve tálaljuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 p
- Főzés ideje: 20 p
- Sütés ideje: 15 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a szemek a legzamatosabbak és legédesebbek – így lesz a sütemény tényleg tökéletes.