r
Nosalty Logó

Legegyszerűbb epertorta

Lakos Benedek
Egyszerű epertorta piskótával, eperszemekkel, eperhabbal és eperzselével
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Az összeállításhoz

492
Kalória
8.1g
Fehérje
39.8g
Szénhidrát
34.1g
Zsír
97.6g
Víz
106.6g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
28.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Az összeállításhoz

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Az összeállításhoz

Összesen 3937 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A zseléhez

Az összeállításhoz

Összesen 242 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    272.8 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    853 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1422 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    318.5 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    780.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    336 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    653 micro
Összesen 3937 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A puha vajat kihabosítjuk a cukorral és vaníliás cukorral. Amikor már légies és habos, egyenként hozzáadjuk a két tojást. Várjuk meg, míg a vajas keverék felveszi az első tojást és csak utána adjuk hozzá a másodikat.
  2. A vajas-tojásos alaphoz szitáljuk a lisztet, sütőport és sót, majd gyorsan elkeverjük (ne dolgozzuk túl, mert rágós lesz a sütemény). A kész masszához csepegtetjük a festéket és kézi spatulával elkeverjük.
  3. A masszát habzsákba töltjük, majd egy kivajazott, 20 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomjuk és elegyengetjük. 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha a teteje nagyon púposra sülne, egyenesre vágjuk.

A krémhez

  1. Az epret megtisztítjuk, majd a cukorral összefőzzük. 10-15 perc főzés után leturmixoljuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A tejszínt és mascarponét elkezdjük robotgéppel verni, majd ha már habos, hozzáadjuk az eperpürét. Elkeverjük, és beleszórjuk a zselatinfixet.

A zseléhez

  1. Az összes hozzávalót összefőzzük, majd teljesen simára turmixoljuk.

Az összeállításhoz

  1. A piskótát visszatesszük a tortaformába. Az epreket félbevágjuk, majd körberakjuk a felekkel a forma szélét. A piskótára kenjük a krémet, hogy majdnem teljesen megteljen a forma. A tetejére öntjük a még folyós zselét (ne legyen forró), majd az egészet fóliával lefedve hűtőbe tesszük legalább 3-4 órára. Akár egy egész éjszakát is adhatunk neki.
  2. A pihentetés után szeleteljük, friss bazsalikommal és eperszemekkel díszítve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a szemek a legzamatosabbak és legédesebbek – így lesz a sütemény tényleg tökéletes.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Idén nem kell, hogy stressz legyen a karácsonyi készülődés –...

Az ünnepi készülődésnek nem kell kapkodásról és konyhai káoszról szólnia. Tóth Szilárd Michelin-csillagos séf szerint egy kis előretervezéssel, tudatos bevásárlással és jól kihasznált konyhai eszközökkel a karácsonyi főzés is lehet nyugodt, közös élmény – ehhez pedig az LG új, beépíthető konyhai készülékei is praktikus segítséget adhatnak.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...