Narancslé

Narancslé

Leírás

A narancsfa Kínában őshonos, gyümölcse gömbölyű, narancssárga, zöldes vagy pirosas héjú, savanykás ízű citrusféle. A narancs vitamintartalma igen magas, világszerte az egyik legnépszerűbb gyümölcs. Elsősorban desszertgyümölcs, fogyasztják magában, felhasználják süteményekhez, húsételek, gyümölcslevek, koktélok készítéséhez. A narancslevet a gyümölcs húsából préseléssel, facsarással nyerik. A frissen facsart narancslé kiváló C-vitaminforrás, azonban nagyipari gyártása során általában szárítva vagy sűrítmény formában szállítják, mindkét eljárás során a gyümölcsöt hőkezelésnek vetik alá, ezért C-vitamin tartalma jelentősen csökken vagy megszűnik. Ugyanakkor a bolti narancsleveket gyakran dúsítják vitaminokkal. Kapható rostos és szűrt változata, és gyümölcstartalma is eltérő lehet. A narancslevet fogyaszthatjuk magában, koktélok alapanyagaként, vagy felhasználhatjuk süteményekhez, húsételekhez, levesekhez.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűvös helyen.

960 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek