Cukrozatlan kakaópor

Cukrozatlan kakaópor

Leírás

A kereskedelemben kapható cukrozatlan kakaópor, tisztított, hántolt és pörkölt kakaóbabból nyert poralakban lévő termék, mely 10-20% kakaóvaj tartalommal rendelkezik. A zsírszegény kakaópor 10-12% kakaóvajat tartalmaz. Tartalmaz még fehérjét, cellulózt, keményítőt, koffeint és ásványi anyagokat. A Kakaó előállításának alapanyaga a dél-amerikában őshonos kakaóbab, mely a mályvafélék családjába tartozó kakaófa gyümölcséből van kinyerve. A babszemet sötétsárga színűre érett korában szedik le. A kakaót az istenek táplálékának is szokták nevezni.

Mikor vegyem

Bármikor

hogyan tároljam

Sötét, hűvös, száraz helyen, jól záródó dobozban.

100g Cukrozatlan kakaópor

fehérjetartalom

19.6 g

zsírtartalom

13.08 g

szénhidráttartalom

57.9 g

víztartalom

3 g

Hány kalória

gramm

cukrozatlan kakaópor?

Top ásványi anyagok

Foszfor

734 mg

Magnézium

499 mg

Kalcium

128 mg

Nátrium

21 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.118 g

Kolin

12 mg

Niacin - B3 vitamin

2.185 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.254 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

19.6 g

Zsír

telített zsírsav

8.07 g

egyszeresen telített zsírsav

4.57 g

többszörösen telített zsírsav

0.44 g

ásványi anyagok

Kalcium

128 mg

Vas

13.86 mg

Magnézium

499 mg

Foszfor

734 mg

Nátrium

21 mg

Cink

6.81 mg

Réz

3.788 mg

Mangán

3.837 mg

Szelén

14.3 µg

szénhidrát

rost

37 g

cukor

1.75 g

víz

3 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.078 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.241 mg

Niacin - B3 vitamin

2.185 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.254 mg

Folát

32 µg

Kolin

12 mg

Lutein+zeaxantin

38 µg

E vitamin

0.1 mg

K vitamin

2.5 µg

B6 vitamin

0.118 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?