r
Nosalty Logó

Cipőcskés torta marcipánosan

Olaszné Anci
Cipőcskés torta marcipánosan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

444
Kalória
9.1g
Fehérje
59.7g
Szénhidrát
19.1g
Zsír
105.8g
Víz
191.1g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
40.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 220 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    484.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    105.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 444 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    152.4 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3876.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    893 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    1282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    477.7 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    846.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1621 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    917 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1660 micro
  • β-crypt
    373 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 3553 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 220 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk.
  2. Egy négyzet alakút kiszabunk belőle, amit 3 lappá vágunk.
  3. Az őszibarackot a levével összeturmixoljuk.
  4. 4,5 dl sűrítményt lassú tűzön a tejszínízű pudingporral besűrítünk, ha szükséges, cukorral utána ízesítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a kihűlt pudingba. Kevés citrom aromával ízesítjük.
  6. A krémmel betöltjük a lapokat, majd a betöltött torta éleit körben levágjuk.
  7. A maradék krémmel vékonyan bekenjük az oldalakat, majd a torta tetejét.
  8. A fondant 1/3-ad részét fehéren hagyjuk, 2/3-ad részét zöldre vagy kékre színezzük. A fehér bevonót vékonyra kinyújtjuk, bevonjuk vele a tortát. A tetejét a kés fokával négyzetrácsosra nyomkodjuk.
  9. A zöld masszából elkészítjük a párna köré a fodrokat, majd fehérből és zöldből megformáljuk a cumit és a cipőcskéket, majd egy kis táblácskát, amire majd apró cukorvirágokból egy egyest formálunk (1 éves szülinap).
  10. A végén az apró cukorvirágokkal és a cukorgyöngyökkel a torta tetejét megdíszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25

Ennek a tortának a gyönyörű, eredeti változatát az interneten találtam. Nekem a másolat elsőre sajnos csak így sikerült. Már tudnám, hogy készíteném másképp a torta egy-egy részletét, de majd legközelebb! Most a kis Bence unokámnak volt az első szülinapja, és jelképesen ezt a tortát kapta, amit mi fogyasztottunk el. Készült még egy őszibarack sűrítményből, joghurtból és tejszínből, amit ő is megehetett. De őt igazából nem a torta, hanem a szülinapi ajándékai érdekelték.

További receptek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek