Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cipőcskés torta marcipánosan

Cipőcskés torta marcipánosan
Cipőcskés torta marcipánosan
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a tortának a gyönyörű, eredeti változatát az interneten találtam. Nekem a másolat elsőre sajnos csak így sikerült. Már tudnám, hogy készíteném másképp a torta egy-egy részletét, de majd legközelebb! Most a kis Bence unokámnak volt az első szülinapja, és jelképesen ezt a tortát kapta, amit mi fogyasztottunk el. Készült még egy őszibarack sűrítményből, joghurtból és tejszínből, amit ő is megehetett. De őt igazából nem a torta, hanem a szülinapi ajándékai érdekelték.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A bevonáshoz és díszítéshez

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta hozzávalóiból vizes piskótát sütünk.
  2. Egy négyzet alakút kiszabunk belőle, amit 3 lappá vágunk.
  3. Az őszibarackot a levével összeturmixoljuk.
  4. 4,5 dl sűrítményt lassú tűzön a tejszínízű pudingporral besűrítünk, ha szükséges, cukorral utána ízesítjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a kihűlt pudingba. Kevés citrom aromával ízesítjük.
  6. A krémmel betöltjük a lapokat, majd a betöltött torta éleit körben levágjuk.
  7. A maradék krémmel vékonyan bekenjük az oldalakat, majd a torta tetejét.
  8. A fondant 1/3-ad részét fehéren hagyjuk,  2/3-ad részét zöldre vagy kékre színezzük. A fehér bevonót vékonyra kinyújtjuk, bevonjuk vele a tortát. A tetejét a kés fokával négyzetrácsosra nyomkodjuk.
  9. A zöld masszából elkészítjük a párna köré a fodrokat, majd fehérből és zöldből megformáljuk a cumit és a cipőcskéket, majd egy kis táblácskát, amire majd apró cukorvirágokból egy egyest formálunk (1 éves szülinap).
  10. A végén az apró cukorvirágokkal és a cukorgyöngyökkel a torta tetejét megdíszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 967
elküldve: 1
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szülinapi torta, barackos-pudingos torta, cukorfondantos szülinapi torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2013-08-10 18:13

Köszönöm Kedves Csilla !
Tudod ha valamit szeretettel készítünk, nem számít a bele fektetett munka.
Ugye, hogy igaz ? Biztosan te is így vagy ezzel !
Szép hétvégét kívánok neked: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-04-25 08:15

Kedves Anci!

Azonnal tudtam, a Cipőcskés torta névből, hogy ezt a finomságot csak Te készíthetted.:)
Annyira szép, annyira aranyos, hogy csak csodálni tudom! :)

Azt, hogy nem igazán sikerült, nem gondolhatod komolyan :) , - mert gyönyörű, látszik a gondos készítés, tele van szeretettel, és ez még szebbé teszi és biztosan még finomabbá is.:D

Ezúton is boldog szülinapot kívánok a kis Bence unokádnak! :D

Szép napot !

Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2013-04-25 14:49

Köszönöm Évikém, de tényleg nem a legjobban sikerült, azaz nem egészen így akartam.
Azért tettem fel mégis, mert annyit dolgoztam vele.
Köszönjük a jókívánságot a Bencus nevében is ! Puszi: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Wed, 2013-04-24 18:11

Ancikám, kívánok boldog szülinapot a kis Bencének, nem is hiszem, hogy már elszaladt egy év. A torta tökéletes, ennél szebb már nem is lehetne. Puszi: Piroska

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2013-04-24 11:55

Ne mondd, hogy "sajnos csak így" sikerült, mert szerintem csodaszép!

444
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 5 db
víz 3 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukor 8 ek
cukorfondant 20 dkg
ételfesték 2 kávéskanál
barackkonzerv 400 g
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 1 teáskanál
habtejszín 4 dl
citrom aroma 15 ml
cukorgyöngy 1 ek