Melasz

Melasz

Leírás

A melasz sűrű cukorszirup , a cukorrépa vagy cukornád cukorrá történő feldolgozásának mellékterméke. Minősége függ a cukornád vagy cukorrépa minőségétől, a belőle kivont cukor mennyiségétől és a kivonás módszerétől. A szabvány szerint a jelző nélküli „melasz” csak a cukorrépából származó melaszt jelentheti, a más eredetűeket jelzővel kell ellátni például nádmelasz. A cukorrépánál a végső kristályosodási folyamat melléktermékét hívják melasznak. A cukorrépa melasza kb. 50%-ban cukor, főleg szacharóz, de tartalmaz glükózt és fruktózt is. Forrás: Wikipedia

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Fénytől védett, hűvös helyen.

100g Melasz

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0.1 g

szénhidráttartalom

74.73 g

víztartalom

21.87 g

gramm melasz?

Top ásványi anyagok

Magnézium

242 mg

Kalcium

205 mg

Nátrium

37 mg

Foszfor

31 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.67 g

Kolin

13.3 mg

Niacin - B3 vitamin

0.93 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.804 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

telített zsírsav

0.018 g

egyszeresen telített zsírsav

0.032 g

többszörösen telített zsírsav

0.05 g

ásványi anyagok

Kalcium

205 mg

Vas

4.72 mg

Magnézium

242 mg

Foszfor

31 mg

Nátrium

37 mg

Cink

0.29 mg

Réz

0.487 mg

Mangán

1.53 mg

Szelén

17.8 µg

szénhidrát

cukor

74.72 g

víz

21.87 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.041 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.002 mg

Niacin - B3 vitamin

0.93 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.804 mg

Kolin

13.3 mg

B6 vitamin

0.67 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...