r
Nosalty Logó

Sunday roast

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Liptai Lilla
Sunday roast
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Marhahús

Yorkshire-puding

Krumpli

Csőben sült karfiol

Párolt zöldség

Gravy mártás

Összesen 2108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Marhahús

Yorkshire-puding

Krumpli

Csőben sült karfiol

Párolt zöldség

Gravy mártás

Összesen 8423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Marhahús

Yorkshire-puding

Krumpli

Csőben sült karfiol

Párolt zöldség

Gravy mártás

Összesen 177 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    152.9 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2748.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    633 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1007 mg
  • Nátrium
    844 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    771 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    1867 micro
  • β-karotin
    4708 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1646 micro
Összesen 2108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    307.6 g

Zsír

  • Összesen
    611.5 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    256 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    1729 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10993 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    374 mg
  • Kálcium
    2533 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    584 mg
  • Foszfor
    4028 mg
  • Nátrium
    3377 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    392.1 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2036.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3085 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    32 micro
  • E vitamin:
    80 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    240 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    1611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1206 micro
  • α-karotin
    7469 micro
  • β-karotin
    18831 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6586 micro
Összesen 8423 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 177 kcal

Hozzávalók

Marhahús

Yorkshire-puding

Krumpli

Csőben sült karfiol

Párolt zöldség

Gravy mártás

Elkészítés

Marhahús

  1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük, majd egy serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olívaolajat, és a marhahús minden oldalát kérgesre sütjük benne.
  2. Egy tepsibe helyezzük, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük az olajat a serpenyőből, fóliával letakarjuk, majd 15 percig 220 fokon sütjük.
  3. Az idő lejárta után 185 fokra mérsékeljük a hőmérsékletet, és 50 percig így sütjük. Ha lejárt a hús sütési ideje, kivesszük, majd alufóliába csomagoljuk, és hagyjuk 10 percig állni, hogy tovább puhuljon. A hátramaradt szaftot őrizzük meg a gravy-hez.

Yorkshire-puding

  1. A sütőt melegítsük elő 190 fokra, és készítsünk elő egy nagy, mély tepsit. Egy tizenkettes muffinsütőforma rövidebb oldalán található mélyedéseit töltsük tele napraforgóolajjal.
  2. Aztán ennél az oldalnál fogva szép lassan emeljük magasba a formát úgy, hogy lefelé, a többi mélyedésbe is egyenlő arányban folyjon az olaj. Így mehet az előmelegített sütőbe felhevülni. Mindent mérjünk és készítsünk ki előre, a kezünk ügyébe, a konyhapultra.
  3. Egy nagy tálba üssünk bele 4 tojást, és kézi habverővel, nagyobb mozdulatokkal kezdjük el felverni a tojásokat. Mivel nagy helyünk van, használjuk ki, így lesz jó levegős majd a tészta. Aztán jöhet egyenként: a 200 ml tej, átszitálva a 200 g liszt, és egy jó nagy csipet só és bors, melyeket folyamatos keverés mellett habosítsunk össze.
  4. A puding tésztáját tegyük át egy csőrös kancsóba, ahonnan sokkal egyszerűbben át tudjuk tölteni majd a formába. Vegyük ki óvatosan a nagy tálcával együtt a formát a sütőből, és töltsük meg tésztával a mélyedéseit. Egy evőkanállal fogjuk fel minden töltés után a cseppeket, ne potyogjanak össze-vissza.

Krumpli

  1. A krumplikat nagyobb darabokra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük őket. Ezután leszűrjük, beletesszük egy tepsibe, rámorzsoljuk a vajat és a rozmaringot ízlés szerint, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Csőben sült karfiol

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük. Miután megpirult, lecsepegtetjük, majd egy tepsibe tesszük, ráöntjük a tejszínt és a reszelt sajtot. Sóval és borssal ízesítjük.

Párolt zöldség

  1. A répát meghámozzuk, majd karikákra vágjuk, ezután forrásban lévő sós vízbe öntjük, és addig főzzük, amíg megpuhul.

Gravy mártás

  1. Zsíron megpirítjuk a lisztet, majd felöntjük az alaplével, és csomómentesre keverjük.
  2. Ezután hozzáöntjük a hús sütése után hátramaradt szószt, a vörösbort, a worchestert és a szójaszószt, majd cukorral és borssal ízesítjük. Ezek után jól összeforraljuk.
  3. Tegyük a húst egy tányérra, majd minden fogásból egy kanállal helyezzünk köré. Ezután öntsük le az egészet gravy-vel, és élvezzük az ízeket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3021
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sunday roast
Liptai Lilla 13 recept

A Sunday roast nevezetű fogás Yorkshire-pudingból, egy hatalmas szelet marharostélyosból, párolt zöldségből, krumpliból és csőben sült tejszínes karfiolból áll, amit egy kis barnamártás tesz tökéletessé. Egy igen tartalmas ételről van szó, amit a brit királynő is gyakran fogyaszt.

Hozzávalók

Marhahús

Yorkshire-puding

Krumpli

Csőben sült karfiol

Párolt zöldség

Gravy mártás

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek