r
Nosalty Logó

Egyben sült sertésszűz articsókával és karfiolpürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Egyben sült sertésszűz articsókával és karfiolpürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Összesen 595 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Összesen 1190 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Összesen 66 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1396.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 595 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2792.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    993 mg
  • Nátrium
    1218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 1190 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 66 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Elkészítés

A húshoz

  1. A szüzet nagyon alaposan megtisztítjuk, a hártyát, és egyéb nem odaillő dolgokat gondosan eltávolítjuk.
  2. Alufóliára tesszük, megkenjük olajjal és egyenletesen bedörzsöljük a hétbors keverékkel, néhány napig hűtőben érleljük.
  3. A sütőt előmelegítjük 100 fokra, a húst kivesszük a hűtőböl, hogy szobahőmérsékletű legyen.
  4. Tűzálló tálba tesszük, ha a pác olaj kevésnek tűnik, aláöntünk egy kevés olajat, sózzuk és megöntözzük fehérborral, lefedjük.
  5. A sütőben 4 órát sütjük, kb fél óránként megforgatjuk, saját levével locsolgatjuk.
  6. A végén a sütőt 200 fokra állítjuk, levesszük a húsról a fedőt és mindkét oldalát pirosra sütjük.
  7. Közben előkészítjük a köreteket: a karfiolt rózsáira szedjük, roppanósra pároljuk.
  8. A vajjal, tejszínnel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, melegen tartjuk.
  9. Serpenyőben kevés olajon dinszteljük az apróra vágott hagymát, aztán mehet bele a kapribogyó, a mustár és a kettőbe/ négybe vágott articsóka, valamint a forró alaplé.
  10. Közepes tűzön összeforraljuk.
  11. A húst felszeleteljük és a két körettel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 260 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 39592
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 26.

Ajánló

Könnyű fogás, talán pont ezért eshet jól hozzá egy karakteres, mégis könnyed vörösbor, mondjuk zweigelt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a vacsora a tiszteletreméltó Váncsa és Chili receptjein alapul, és egy pohár Apátsági sauvignon blanc inspirálta az én verziómat. A sütési idő a hőmérséklet emelésével természetesen rövidíthető, de ha van időnk megéri kivárni. Viszont az alaplé nem helyettesíthető leveskockával és hasonló szörnyűségekkel. Erről lsd. Váncsa vonatkozó álláspontját.  

Hozzávalók

A húshoz

A karfiolpüréhez

Az articsókához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.