Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Őzgerincben sült töltött csirkemell

Őzgerincben sült töltött csirkemell
Őzgerincben sült töltött csirkemell
100 perc / előkészület: 30 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyorsan elkészíthető, különleges, finom, könnyű eledel. A 2009/11-es sz. Praktika magazinban találtam a receptet.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mi petrezselymes krumplival ettük, de szerintem majd' mindenféle burgonyás köret, sőt rizs is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst előkészítjük: alaposan megmossuk, picit besózzuk, hűtőbe tesszük.
  2. Vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, gombát, majd ha ezek már megpuhultak, pár perc alatt az apróra darabolt csirkemájat is.
  3. Kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük, és sózzuk, borsozzuk a tölteléket.
  4. Egy kisebb őzgerincformát (nekem nincs, ezért szögletes, hosszúkás trapéz formát használtam) kibélelünk alufóliával, úgy, hogy legyen annyi túllógó része, amennyivel majd be is fedjük a húst!
  5. Az alufóliát megolajozzuk.
  6. Bőrével lefelé ráfektetjük a csirkemelleket.
  7. A tölteléket a közepére kanalazzuk, majd a fóliát összehajtogatva rázárjuk.
  8. Előmelegített, 180°C-os sütőben az eredeti recept szerint 40-45 perc alatt megsütjük. (Na, nekem ehhez 2 teljes órára volt szükség, 200 fokon!..)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 830
elküldve: 1
receptkönyvben: 264
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zit

Mióta szakács: 2009.06.15.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell gombás-májas töltelékkel, egyben sült töltött csirkemell, sütőben sült töltött csirkemell, gombával, májjal töltött csirkemell

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-10-08 19:27

Fincsi!

Zit
Zit / Zit Wed, 2010-09-15 17:38

Köszi Osztriga! :-) Kár, hogy egy normális fényképet nem sikerült készítenem erről a finomságról.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-12-17 00:51

de jó lenne ha a kezdőkre is gondolnának néha a szerzők. Én bármit meg tudok főzni ha tisztességsen le van írva de pl. ilyennel nem tudok mmit kezdeni: "Kakukkfűvel, petrezselyemmel fűszerezzük, és sózzuk, borsozzuk a tölteléket. " mennyi kakukkfű, csipetnyi, kanálnyi, hordónyi?? Bors?? Meg ez is: "Vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, gombát, majd ha ezek már megpuhultak, pár perc alatt az apróra darabolt csirkemájat is." egybe az egészet, vagy egymás után vagy mi van?? Meg csirkemellfilének miféle bőre van?? Na ezektől kivagyok...

Zit
Zit / Zit Thu, 2009-12-17 12:13

Kedves Anteris, nyugodj meg, ne aggódj, igyekszem segíteni. :-) Teljesen igazad van. Én elég részletesen szoktam leírni ezeket a dolgokat, de ezúttal annyira siettem, hogy nem tértem ki az általad említett apróságokra. Akkor nézzük. Kakukkfű és petrezselyem: ez nagyon ízlés függő, főleg a kakukkfű, mert igen intenzív, jellegzetes íze van. Én ebbe az ételbe kb. 1 teáskanálnyit teszek belőle, petruskából pedig (ja bocs, ez nálam a petrezselyem :o) ) kb. két púpozott teáskanálnyit. A sót már nehezebb megsaccolni, szerintem próbáld egy t.kanállal, aztán majd meglátod. Gondolj arra, hogy utólag lehet hozzátenni, de elvenni már nem! Borsot alig-alig szoktam rátenni. Egyszer végigszórom a bors szóróból, hogy mindenhová jusson belőle egy kevés, szépen, egyenletesen. Most idéznék a receptből: "Vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, gombát, majd ha ezek már megpuhultak, pár perc alatt az apróra darabolt csirkemájat is." Erre azt kérdezted: egybe az egészet, vagy egymás után vagy mi van?? Háát, bevallom, nekem ez elég egyértelműnek tűnik, hiszen sorrendben leírtam... De akkor most még részletesebben: előbb üvegesre pirítod a hagymát, majd rádobod a gombát. Azt fedő alatt kell megpárolni, ez kb. negyed óra. Ha megpuhult, akkor mehet rá a csirkemáj, apróra darabolva. Ennek aztán tényleg pár perc elég is, csak arra figyelj, hogy NE SÓZD MEG, csak akkor, ha már megfőtt, különben megkeményedik. Még valamit: a májnak valóban 2-3 perc elég is, ám a szívnek (ugyanis általában szívvel együtt adják) több időre van ehhez szüksége. Semmi baj, várd ki nyugodtan, s ha már a szív is jó puha, akkor elzárhatod a gázt (főzőlapot, bárakármit). Na, ekkor sózd meg! A csirkemell filének pedig valóban nincs bőre, ez helyes meglátás. Az eredeti receptben egész csirkemell van, amit nekünk kell kifilézni. Én utálok filézni, ezért vettem meg helyette készen a filéket. Persze, bőrével az igazi! Innentől kezdve ez Rád van bízva, melyik megoldást választod. :-) Remélem, minden kérdésedre tudtam válaszolni. Ha mégsem, csak jelezd és igyekszem orvosolni a problémát! Remélem, sikerül ezek után elkészítened. Uhh, éhes is lettem, megyek ebédelni! :-) Sok sikert Neked!

Zit
Zit / Zit Wed, 2009-12-16 13:08

Nem bánjátok meg! :-) Nekünk nagyon bejött - gyors és nem is drága.

398
csirkemell filé 80 dkg
csirkemáj 20 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
gomba 30 dkg
vaj 15 dkg
kakukkfű 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint