Rozmaring

Rozmaring

Leírás

A fűszernövények nagy részéhez hasonlóan, a rozmaring is a Földközi-tenger körüli európai és afrikai országokból származik. Ezeken a helyeken számtalan típusa, változata alakult ki, melyek akár országonként is változhatnak. Nálunk vadon nem fordul elő, de az ország melegebb és védettebb területein a szabadban is áttelel.

Mikor vegyem

Egész éven át kapható cserépben és szárított formában.

hogyan tároljam

Zacskóban vagy zárható dobozban hetekig eláll a hűtőben.

100g Rozmaring

fehérjetartalom

3.31 g

zsírtartalom

4.899 g

szénhidráttartalom

20.7 g

víztartalom

67.77 g

gramm rozmaring?

Top ásványi anyagok

Kalcium

317 mg

Magnézium

91 mg

Foszfor

66 mg

Nátrium

26 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.336 g

C vitamin

21.8 mg

Niacin - B3 vitamin

0.912 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.804 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3.31 g

Zsír

telített zsírsav

2.838 g

egyszeresen telített zsírsav

1.16 g

többszörösen telített zsírsav

0.901 g

ásványi anyagok

Kalcium

317 mg

Vas

6.65 mg

Magnézium

91 mg

Foszfor

66 mg

Nátrium

26 mg

Cink

0.93 mg

Réz

0.301 mg

Mangán

0.96 mg

szénhidrát

rost

14.1 g

víz

67.77 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.036 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.152 mg

Niacin - B3 vitamin

0.912 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.804 mg

Folát

109 µg

A vitamin

146 µg

C vitamin

21.8 mg

B6 vitamin

0.336 g

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek