Marha alaplé

Az alaplé különböző húsokból vagy csontokból általában zöldségekkel és fűszerekkel főzött leves. Színe és megnevezése elkészítésétől függően lehet fehér vagy barna. Fehér, ha a hozzávalók rögtön a főzővízbe kerülnek, barna, ha főzés előtt megpirítják őket. A marha alaplét marha vagy borjú csonttal főzik. A borjúcsont főzésével zselatint nyerünk, amitől az alaplé különösen lágy és ízletes lesz. A marhalábszárcsont velőt tartalmaz, az ebből készült leves igazi ínyencség a velőscsont kedvelői számára. A alaplé fontos alapanyaga a különféle krémleveseknek, főzelékeknek, raguknak, húsételeknek, főzhetjük benne a rizst, krumplit. Érdemes jó nagy adagot megfőzni belőle, és kisebb edényekben a fagyasztóban tárolni, így bármikor kéznél lehet a kívánt mennyiség a készülő ételhez.
Bármikor.
Hűtőben, mélyhűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Lesz itt klasszik grenadírmars, avagy krumplis tészta, kolbászos nokedli, grízes tészta, káposztás cvekedli, és mindet csodás őszies leves és egy-egy szenzációs szilvás sütemény kíséri. Ezen a héten is várunk titeket!
NosaltySajnos nem igazán létezik tökéletes módszer a konyhakertekben garázdálkodó meztelencsigák ellen, de ha egyszerre több trükkel is védekezünk ellenük, akkor nagyobb eséllyel tudjuk csökkenteni az általuk okozott kárt.
NosaltySorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük az aktuális kedvenc receptjeinket regisztrált szakácsaink fogásai közül. Töltsétek fel ti is legkedvesebb ételeiteket, és inspiráljátok egymást egész évben! Jöjjenek a fenséges, ínycsiklandozó októberi fogások!
NosaltyPirulák és gyógyszerek helyett, ha nem olyan súlyos a helyzet, válaszd a szorongásoldó gyógynövények áldásos hatását. Mutatjuk az egyik legismertebbet.
Következzen egy mennyei makói hagymaleves, egy laktató joghurtos csirke és egy fenséges citromkrémes mandulás linzer.
Nem biztos, hogy az a legjobb módszer, ha táplálékkiegészítőkhöz nyúlunk, amelyek felpörgetik az anyagcserét.