Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pofonegyszerű sült szelet

Pofonegyszerű sült szelet
Pofonegyszerű sült szelet
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bármilyen kedvünkre való hússal. Típustól függően más előkészítést igényel, de az esetek 80%-ában elmondható, hogy 2 napos fűszeres, olajos pácolás után süthető. Rapid. Ez a recept tarjával készült, de néha csirkemellel, marha hátszínnel, báránycombbal, stb. is szoktam.

hozzávalók / 5 adag

Hús

Szósz

Saláta

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. Az ujjnyi szeletekre vágott, tisztított tarját kedvünk szerinti fűszerekkel (én ezeket használtam: kurkuma, paprika, kömény, kakukkfű, bors) olajban pácoljuk hűtőben 2-3 napig.
  2. Sütés előtt kivesszük a hűtőből, és hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletre.
  3. Forró serpenyőben extra zsiradék hozzáadása nélkül, oldalanként nagyjából 2 perc alatt pirosra sütjük, előtte megsózzuk. Sütés után a szeleteket pihentetjük (mire kész vagyunk a szósszal és a salival, pont eleget pihentek;) ).

Szósz

  1. A visszamaradt zsiradékon az ízekkel teli serpenyőben gyorsan megpirítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a mustárt és a 4 dl alaplevet (jobb esetben maradék húsleves, rosszabb esetben húsleves kockás forró víz:)).
  2. Forrásig hevítjük. Egy jól záródó kis üvegcsében szoktam erősen összerázni a lisztet egy falatnyi hideg vízzel (így pikk-pakk homogén lesz), és ezzel sűrítjük a szószt.
  3. Ízlés szerint 1 kanálnyi melaszos barna nádcukrot oldhatunk még fel a szószban, ez remekül elmélyíti az ízeket és sötétíti a kész mártást.
  4. 2 perc takarékon főzés után egy kínálótálba szűrjük egy apró lyukú szűrőn keresztül (ez megfogja az esetlegesen benne maradt lisztcsomókat, húsdarabkákat, kicsapódott mustárt, stb.)

Saláta

  1. Megint csak a jól zárható üvegedénykénkhez nyúlunk: ebben alaposan összerázzuk, shake-eljük gyakorlatilag a sót, borsot, mustárt, olívaolajat és ecetet.
  2. Kedvünkre való friss, vegyes, mosott vágott salátára öntjük a dresszinget, és ehetünk is.
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 537
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
120 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres olajban pácolt sült hús

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

VToncsi
VToncsi Fri, 2017-03-10 12:21

Kedves Norbi!

Se a hozzávalók között, se az elkészítés során nem látom a sót. A pácba teszed? Vagy csak később, sütés előtt sózod a húst? Érdekelne, mert szeretem az egyszerű és gyors megoldásokat.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Thu, 2017-03-16 14:07

Hoppá! Az lemaradt, bocsánat! Én csak a sütés előtt közvetlenül szoktam sózni a húsokat.
Üdv!

639
sertéstarja 1 kg
kurkuma 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
köménymag 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 dl
0 ízlés szerint
finomliszt 1 csapott ek
alaplé 4 dl
mustár 1 teáskanál
sűrített paradicsom 1 ek
barna cukor 1 teáskanál
salátakeverék 1 kg
olívaolaj 5 ek
sherryecet 2 ek
dijoni mustár 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint