r
Nosalty Logó

Rakott karalábé és karalábélevél gazdagon

Hobbychef
Rakott karalábé és karalábélevél gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Töltelék

A rakott karalábé

1061
Kalória
53.4g
Fehérje
57.9g
Szénhidrát
66.4g
Zsír
525.8g
Víz
177.3g
Koleszterin
13.4g
Élelmi rost
12.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

A rakott karalábé

Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

A rakott karalábé

Összesen 3183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Töltelék

A rakott karalábé

Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    66.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2661.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    693 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    1350 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    525.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    936 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    7054 micro
  • β-crypt
    275 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9200 micro
Összesen 1061 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160.2 g

Zsír

  • Összesen
    199.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    532 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7984.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    2080 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    4051 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    1577.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2305 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    520 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    2808 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1222 micro
  • Kolin:
    585 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    21163 micro
  • β-crypt
    826 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27601 micro
Összesen 3183 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    925 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

Töltelék

  1. Elkészítjük a tölteléket: A rizst félig megfőzzük.
  2. A hagymákat, chili és paradicsompaprikát, s a gombát aprítjuk. Olajon a hagymákat dinszteljük, a darált húst megpörköljük, hozzáadjuk a gombát is, fűszerezzük.
  3. Beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk a rizst, az aprított petrezselymet, ráütjük a tojást, jól összekeverjük.

A rakott karalábé

  1. A karalábét megpucoljuk, aprítjuk, a leveleket, szárakat jól megmossuk, aprítjuk. (Aki akarja, előfőzheti.)
  2. A császárszalonnát, sonkát kevés olívaolajon megsütjük. A kolbász héját leszedjük, szeleteljük.
  3. Egy nagy serpenyőbe öntünk kevés olívaolajat, valamint a szalonna és sonka zsírját. Belerakunk a levelekből, majd a töltelékből, a karalábé kockákból, s a szalonnából, sonkából, fűszerezzük. Jön újabb réteg levél és töltelék, valamint az egyebek, a kolbász, s a fűszerek.
  4. A végén öntünk rá tejet, főző tejszínt, s fehér bort, rákanalazzuk a tejfölt, szórunk rá piros paprikát, letakarjuk alufóliával, s betesszük a 180 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen.
  5. Amikor 30-40 perc után megsült, levesszük a fóliát, s rászórjuk a közben lereszelt füstölt sajtot. Átkapcsolunk grill fokozatra, s minimum 10 percig tovább sütjük.
  6. Tálaláskor vágunk egy kockát, a tányérra helyezzük, locsolunk rá chili szószt, s rakunk rá egy koriander levelet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A karalábénak szép, nagy, egészséges levelei voltak. A vevők többsége, ezt eldobta, nem volt szívem otthagyni, hasznosítottam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...