Paradicsompaprika

Paradicsompaprika

Leírás

A paradicsompaprika vagy más néven pritamin paprika édeskés ízű, vastag húsú lapos, kerekded formájú zöldség. Színe értetten sötét piros, bordó árnyalatú. C-vitamin tartalma rendkívül magas, ebből a paprikafajtából nyerte ki Szent-Györgyi Albert a C-vitamint. Rendkívül ízletes paprikafajta, fogyaszthatjuk nyersen, szendvicsek, saláták, hidegtálak alapanyagaként, illetve sütve, főzve egyaránt. Érett állapotban rendkívül sérülékeny, nyersen csak rövid ideig tárolható, viszont számos módszerrel jól tartósítható. Általában savanyúságok készítésére, illetve marinálásra használjuk, de készíthetjük akár töltve is. Aromája különlegessé teszi a zöldséges ételeket, leveseket, főzelékeket; mártásokat is dúsíthatunk vele. Rendkívül ízletes paprikakrém készíthető belőle, amely nemcsak színét, hanem vitamintartalmát is megőrzi. A paradicsompaprika színanyagokban gazdag, ezért számos paprikából készült ételhez, készítményhez nemcsak íze, de színe miatt is adják.

Mikor vegyem

A hipermarketek polcain bármikor fellelhető.

hogyan tároljam

Hűvös helyen, hűtőben.

39 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek