r
Nosalty Logó

Négysajtos rakott padlizsán

Dacota
Négysajtos rakott padlizsán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

361
Kalória
11.1g
Fehérje
13.2g
Szénhidrát
30.4g
Zsír
218.2g
Víz
28.6g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
7.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3599.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    872.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1446 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1174 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsán megmossuk, felkarikázzuk. Ha kicsit idősebb, száraz a szára, lesózzuk, és fél órára állni hagyjuk, majd leszárítjuk. Ha friss, ez kimaradhat.
  2. Pár kanál olívaolajat melegítünk, majd kisütjük a padlizsánkarikákat. Ha az olaj elfogy, pótoljuk.
  3. Egy kisebb tűzálló tálba öntünk egy kis paradicsomlevet, majd mehet rá egy sor padlizsán. Fűszerezzük.
  4. A sajtokat lereszeljük, és ebből is mehet a padlizsánra egy-egy marokkal. Majd ismét paradicsom, padlizsán, a tetejére pedig sajt.
  5. Ha elfogytak a hozzávalók, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Volt itthon pár maradék, száradásnak indult sajtom, meg 2 padlizsánom. Ez lett belőle.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...