r
Nosalty Logó

Négysajtos rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Négysajtos rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 361 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1446 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 124 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3389 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 361 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3599.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    872.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    567 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13556 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1446 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1174 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsán megmossuk, felkarikázzuk. Ha kicsit idősebb, száraz a szára, lesózzuk, és fél órára állni hagyjuk, majd leszárítjuk. Ha friss, ez kimaradhat.
  2. Pár kanál olívaolajat melegítünk, majd kisütjük a padlizsánkarikákat. Ha az olaj elfogy, pótoljuk.
  3. Egy kisebb tűzálló tálba öntünk egy kis paradicsomlevet, majd mehet rá egy sor padlizsán. Fűszerezzük.
  4. A sajtokat lereszeljük, és ebből is mehet a padlizsánra egy-egy marokkal. Majd ismét paradicsom, padlizsán, a tetejére pedig sajt.
  5. Ha elfogytak a hozzávalók, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és addig sütjük, míg a sajt szépen rá nem pirul a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 204
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 10992
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 21.

Ajánló

Kenyér és fehérbor - nekem ez megy hozzá leginkább.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon pár maradék, száradásnak indult sajtom, meg 2 padlizsánom. Ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek