r
Nosalty Logó

Orosházi raguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
venusz1
Orosházi raguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Összesen 537 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Összesen 2146 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Összesen 50 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    5031 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    877 micro
Összesen 537 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.2 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    838 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    1150 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2162 mg
  • Nátrium
    1239 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    3597.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2761 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    161 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    20123 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3506 micro
Összesen 2146 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    178 micro
  • β-karotin
    482 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 50 Kcal

Hozzávalók

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A raguleveshez

  1. Az apróra vágott vöröshagymát forró olajon üvegesre pirítjuk.
  2. Az 1 cm-es kockákra vágott marhahúst ráhelyezzük, és fehéredésig dinszteljük.
  3. Ezután annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és fedő alatt elkezdjük párolni.
  4. Pár perc után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az összes fűszert. Elkeverjük, és lefedjük.
  5. 15 perc főzés után mehetnek bele az apró kockára vágott zöldségek.
  6. Ezután annyi vizet öntünk hozzá, hogy 4 személyre elegendő legyen (én 5 literes fazékban szoktam készíteni), és készre főzzük.
  7. Lisztből és a tejfölből habarást készítünk, beleöntjük, és néhány percig főni hagyjuk.
  8. Ezután lassú kavarás mellett a fél liter tejszínt beleöntjük.
  9. Tálaláshoz a kockára vágott főtt tojást a tányér aljára helyezzük, és a forró levest rámerjük. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 45
  • Össznézettség: 32843
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 21.

Ajánló

Egy kicsit csalni szoktam a hozzávalóknál. Szeretekjük, ha tartalmas a leves, így mindenből többet rakok bele, és hát a 2 db főtt tojás sem elég a mi asztalunkon. :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Orosházi raguleves
venusz1 27 recept

Többször kényeztettük magunkat Gyopálosfürdőn, és a szállodánk éttermében ettük ezt a finom levest. Szeretem tudni, hogy mit is takar az étel neve, mielőtt megrendelem, így a pincértől kaptunk egy kis felvilágosítást. Mikor hazajöttünk, böngésztem az internetet, így leltem erre a receptre. Persze lehet, hogy ez nem az eredeti, de az elmondottak alapján stimelt. A családomnak annyira ízlik, hogy sokszor a vasárnapi tyúkhúslevesünket is lecseréljük erre.

Hozzávalók

A raguleveshez

A fűszerezéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.