Tárkonyos sertésraguleves Bjkatától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Bjkata

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
75g sertéslapocka177 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
53 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
375g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g leveskocka4 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
450
Kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g sertéslapocka708 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g só0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
5g ecet1 kcal
Összesen
1803
Kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
8.6g sertéslapocka20 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
2.6g fehérrépa2 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
5.8g csiperkegomba1 kcal
-
4.6g zeller2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
5.8g zöldborsó5 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4.6g paradicsom1 kcal
-
2.9g paprika0 kcal
-
5.2g karalábé1 kcal
-
43.2g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g leveskocka0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
5.8g főzőtejszín8 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
Összesen
51
Kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2413.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 1726 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 743.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1370 micro
-
β-karotin 4168 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1030 micro
-
Lut-zea 2082 micro
Összesen
450
Kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.8 g
Zsír
-
Összesen 106.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9652.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1584 mg
-
Nátrium 6905 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2973.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1820 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 359 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 904 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 5482 micro
-
β-karotin 16671 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4118 micro
-
Lut-zea 8329 micro
Összesen
1803
Kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 119 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
51
Kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sertéslapocka
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
20 dkg csiperkegomba
-
1 kis db zeller
-
1 csokor petrezselyem
-
20 dkg zöldborsó
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 kis db paradicsom
-
1 db paprika
-
1 kis db karalábé
-
1.5 l víz
-
2 tk só
-
1.5 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd megpirítjuk 3 ek étolajban.
- A kockákra vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás olajban, és hozzáadjuk a hámozott, apróra vágott paradicsomot. Fedő alatt néhány percig pároljuk, megszórjuk frissen őrölt borssal.
- Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a karikára vágott sárgarépát és a nagyobb darabokban hagyott petrezselymet, karalábét, zellergumót, fehérpaprikát. A hús és a zöldségek engednek annyi levet, amiben tovább tudjuk a fedő alatt párolni az ételt.
- Hozzáadjuk a fél marhahúsleves kockát. 15 percnyi párolás után felönthetjük vízzel a levesünket.
- Forrás után beletesszük a zöldborsót, a sót, a tárkonyt, a zellerszárat, petrezselyemzöldjét.
- Amikor a hús már puha, kiszedjük a levesből azokat a nagyobb darab zöldségféléket, amiket nem szeretnénk a levesben hagyni,beletesszük a levesünkbe a habarást, ami készülhet főzőtejszínből vagy tejfölből is 1,5 ek liszt hozzáadásával.
- Ízesítjük a levest 1 ek ecettel.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 15817
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.
Ajánló
Ha sertéshús helyett csirkemellből készítjük, szedjük ki a csirkemellkockákat a hagymás olajból, miután fehéredésig sütöttük, és csak akkor rakjuk vissza a levesbe, ha a zöldségek már mind megpuhultak. Ha a levesünk újra forr a hús visszarakása után, elég 10 perc főzés, és már kész is. Közben belerakhatjuk a habarást és az ecetet is. Így puhább marad a csirkemell, nem lesz száraz.
Receptjellemzők

Bjkata
96 recept
Ezt a levest annyira szeretjük, hogy általában dupla adagot főzök belőle, hogy még másnap is ez lehessen az ebéd. Nagyon laktató étel, ezért második fogásnak fánkot, palacsintát vagy gofrit szoktam sütni mellé.
Hozzászólások
A leveskocka nagyon kell bele. De minek, mikor ennyi finom zöldség f? benne? Hiányzik az ízfokozó vegyszer?
Ízlés szerint akár ki is hagyható! Mindenki a saját szokásai szerint.
Kedves bjkata Tegnap megföztem a levest és nagyon finom lett. Az egész családtol csak a dicséreteket kaptam. Köszönöm neked a receptett. Üdvözlettel Éva
Kedves Éva! Örülök, hogy Nálatok is sikert aratott ez a leves, nálunk is nagyon gyakran készül, mert ez az egyik kedvenc levesünk. Kellemes hétvégét kívánok! Kata
Kedves bjk! Ez volt a mai levesünk, köszönöm, finom volt, a család csak úgy lapátolta, :-) , szerencsére mennyiséget f?z? is vagyok, ( nem mindig állok naponta a t?zhely elé), tehát holnap is ez lesz a levesünk.:-)) Szép estét kívánok! Éva-Anyóca
Kedves Éva! Úgy örülök az ilyen hozzászólásoknak! Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy egy ismer?söm megkérdezte t?lem: "Miért raksz fel recepteket? Mindenkinek van szakácskönyve, amib?l f?zzön, akkor meg ki kíváncsi a mások receptjeire? " A NoSalty-t rendszeresen használóknak szerintem nem ez a véleménye. Én például nagyon szívesen próbálok ki más-más receptváltozatot egy-egy étel f?zésekor. Hozzád hasonlóan nekem is nagy örömet okoz, ha látom a családom elégedett arcát ebéd közben. :) Üdv: Kata
Kedves Kata! Igen, van szakácskönyv, -de ez teljesen más, ugyanazt az ételt tényleg többféle mód lehet elkészíteni, és jó érzés kipróbálni, f?leg ha siker az eredmény.:-) Na és a sok újdonság, hiába a sok száz vagy ezer szakácskönyv, amit a nagyi, dédi csodás receptjeit jelenti, ami ide sokszor felkerül, van olyan csoda étel vagy süti, amit életemben nem hallottam, és annyira örülök, hogy fenn van, és ízlik a családnak.:-) A mindennapi fifikás megoldások, apró kis szösszenetek,ötletek és megoldások, amiket egymással megosztunk: amik igazivá, valódi étellé teszik a recepteket.:-) Na és ne felejtsük el, hogy micsoda jó beszélgetések, és kellemes hangulatú baráti eszmecserék folynak.:-) És a kialakult valódi barátságokról már nem is beszélve!! :-) Szóval nagyon jó ez a csapat, és a receptek.:-)) Szép estét! Éva-Anyóca