Tárkonyos sertésraguleves Bjkatától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bjkata
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
75g sertéslapocka177 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
53 kcal
-
40g paradicsom7 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
375g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g leveskocka4 kcal
-
1g tárkony2 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
6g finomliszt20 kcal
-
1g ecet0 kcal
Összesen
450
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g sertéslapocka708 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g zöldborsó162 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
160g paradicsom29 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
1500g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
14g só0 kcal
-
5g leveskocka17 kcal
-
3g tárkony9 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
5g ecet1 kcal
Összesen
1803
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
8.6g sertéslapocka20 kcal
-
4.9g sárgarépa2 kcal
-
2.6g fehérrépa2 kcal
-
2.6g vöröshagyma1 kcal
-
5.8g csiperkegomba1 kcal
-
4.6g zeller2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
5.8g zöldborsó5 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
4.6g paradicsom1 kcal
-
2.9g paprika0 kcal
-
5.2g karalábé1 kcal
-
43.2g víz0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g leveskocka0 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
5.8g főzőtejszín8 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
Összesen
51
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.2 g
Zsír
-
Összesen 26.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2413.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 169 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 396 mg
-
Nátrium 1726 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 743.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 455 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 226 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 107 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 1370 micro
-
β-karotin 4168 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1030 micro
-
Lut-zea 2082 micro
Összesen
450
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.8 g
Zsír
-
Összesen 106.1 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 283 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9652.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 675 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 338 mg
-
Foszfor 1584 mg
-
Nátrium 6905 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.5 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2973.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1820 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 359 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 904 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 427 micro
-
Kolin: 380 mg
-
Retinol - A vitamin: 196 micro
-
α-karotin 5482 micro
-
β-karotin 16671 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4118 micro
-
Lut-zea 8329 micro
Összesen
1803
kcal
- 3% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 199 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 85.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 158 micro
-
β-karotin 481 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 119 micro
-
Lut-zea 240 micro
Összesen
51
kcal
Hozzávalók
-
30 dkg sertéslapocka
-
1 nagy db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
20 dkg csiperkegomba
-
1 kis db zeller
-
1 csokor petrezselyem
-
20 dkg zöldborsó
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 kis db paradicsom
-
1 db paprika
-
1 kis db karalábé
-
1.5 l víz
-
2 tk só
-
1.5 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd megpirítjuk 3 ek étolajban.
- A kockákra vágott húst fehéredésig sütjük a hagymás olajban, és hozzáadjuk a hámozott, apróra vágott paradicsomot. Fedő alatt néhány percig pároljuk, megszórjuk frissen őrölt borssal.
- Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a karikára vágott sárgarépát és a nagyobb darabokban hagyott petrezselymet, karalábét, zellergumót, fehérpaprikát. A hús és a zöldségek engednek annyi levet, amiben tovább tudjuk a fedő alatt párolni az ételt.
- Hozzáadjuk a fél marhahúsleves kockát. 15 percnyi párolás után felönthetjük vízzel a levesünket.
- Forrás után beletesszük a zöldborsót, a sót, a tárkonyt, a zellerszárat, petrezselyemzöldjét.
- Amikor a hús már puha, kiszedjük a levesből azokat a nagyobb darab zöldségféléket, amiket nem szeretnénk a levesben hagyni,beletesszük a levesünkbe a habarást, ami készülhet főzőtejszínből vagy tejfölből is 1,5 ek liszt hozzáadásával.
- Ízesítjük a levest 1 ek ecettel.
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 136
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 16484
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.
Ajánló
Ha sertéshús helyett csirkemellből készítjük, szedjük ki a csirkemellkockákat a hagymás olajból, miután fehéredésig sütöttük, és csak akkor rakjuk vissza a levesbe, ha a zöldségek már mind megpuhultak. Ha a levesünk újra forr a hús visszarakása után, elég 10 perc főzés, és már kész is. Közben belerakhatjuk a habarást és az ecetet is. Így puhább marad a csirkemell, nem lesz száraz.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bjkata
96 recept
Ezt a levest annyira szeretjük, hogy általában dupla adagot főzök belőle, hogy még másnap is ez lehessen az ebéd. Nagyon laktató étel, ezért második fogásnak fánkot, palacsintát vagy gofrit szoktam sütni mellé.