Marhalábszár

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A marha lábszára a mellső és hátsó lábak alsó része, hátsó lábak esetén a nudli hús alatti rész. Harmadosztályú hús, mivel viszonylag inas, ezért hosszas főzési időt igényel. Pörköltek, levesek készítésére kiválóan alkalmas.
Bármikor.
Hűtőben.
Sonkás-hagymás, nagyon sajtos vagy gombás tésztára vágysz? Esetleg a spenót nálad a nyerő. Akkor ezekkel a rakott változatokkal nem tudsz majd betelni!
NosaltyVan, amikor nem úgy indul a hét, ahogy elterveztük. Ilyenkor jön jól egy nagy tányér puha, meleg, és minden finomsággal megkent palacsinta!
NosaltyNem sok jobb dolog van, mint saját, házi készítésű kiflivel kezdeni egy hétvégi reggelt. Rákenni a kedvenc lekvárod, sok-sok vajat, vagy csak magában harapni. Nem kevés receptet mutatunk!
NosaltyVannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!
Itt az ideje túllépni a rántott halon, és kipróbálni pár izgalmas halfogást, ami a karácsonyi asztalon is nagyon jól mutat. És még egészséges és könnyed is!
Péksütik, egytálételek, húsételek, zöldséges ebédek és sütemények hada vár titeket – ha lusták vagytok, ha nem, ezek egészen gyorsan összedobható finomságok!