Marhalábszár

Marhalábszár

Leírás

A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A marha lábszára a mellső és hátsó lábak alsó része, hátsó lábak esetén a nudli hús alatti rész. Harmadosztályú hús, mivel viszonylag inas, ezért hosszas főzési időt igényel. Pörköltek, levesek készítésére kiválóan alkalmas.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

100g Marhalábszár

fehérjetartalom

21.75 g

zsírtartalom

39003.19 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

73.03 g

Hány kalória

gramm

marhalábszár?

Top ásványi anyagok

Foszfor

204 mg

Nátrium

63 mg

Kalcium

20 mg

Magnézium

14 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.47 g

Niacin - B3 vitamin

5.74 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.35 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.22 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

21.75 g

Zsír

telített zsírsav

1.28 g

egyszeresen telített zsírsav

1.76 g

többszörösen telített zsírsav

0.15 g

koleszterin

39 g

ásványi anyagok

Kalcium

20 mg

Vas

2.32 mg

Magnézium

14 mg

Foszfor

204 mg

Nátrium

63 mg

Cink

6.94 mg

Réz

0.071 mg

Mangán

0.014 mg

Szelén

17.7 µg

szénhidrát

víz

73.03 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.1 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.22 mg

Niacin - B3 vitamin

5.74 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.35 mg

Folát

8 µg

B12 vitamin

3.33 µg

B6 vitamin

0.47 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek