Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos-vargányás sertésraguleves

Tárkonyos-vargányás sertésraguleves
Tárkonyos-vargányás sertésraguleves
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy kedvencem. Nagymamáimtól és anyukámtól sokat lestem el, hogyan is készítik az ilyen leveseket. Kedvesem, a tárkonyt hozta újításnak, és Ő segít mindig a habarásban. Az évek során hozzátettem saját tapasztalataimat, így remélem, közelítek a jó felé. Elkészíthető bográcsban is.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Apróra vágjuk a hagymát, enyhén sózzuk, sertészsíron megdinszteljük. Levesszük a lángról, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Rátesszük az apróra (vagy tetszés szerinti nagyságra) vágott húst, kis lángon pörköljük, majd ha kifehéredett, adjuk hozzá a őrölt borsot, az őrölt köményt, az apróra vágott fokhagymát, babérlevelet. Ha levet engedett, akkor jöhet a sűrített paradicsom, vörösbor, ami el is maradhat. Vizet annyit tegyünk rá, hogy ellepje a húst, majd fedő alatt pároljuk, amíg a hús meg nem puhul, közben vizet pótoljuk. Kicsivel több sót és fűszert rakhatunk azért bele, hiszen a későbbiekben jócskán hígulni fog pörköltünk.
  2. A pörkölthöz 3 liter vizet adunk, belerakjuk a morzsolt tárkonyt, s a hosszában négyfelé vágott, felszeletelt répát. Amikor a répa majdnem megfőtt, belehelyezzük az apró kockára vágott burgonyát és a szeletelt (megabált vagy szárított) vargányát. Megkóstoljuk, hogy kell-e még valamilyen fűszer vagy só hozzá.
  3. Ha úgy érezzük, hogy megfőtt a burgonya és a vargánya, habarást készítünk. Fél deci tejbe beletesszük a lisztet, csomómentesre keverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt. Szedünk a forró levesünk levéből a habarásba, összekeverjük, majd kevergetve átszűrjük sűrű lyukú tésztaszűrővel a levesünkbe. Pár percig még kevergetjük a levesünket, s nem vesszük le addig a tűzről.
  4. Házi fehér kenyérrel és tejföllel /ha nem elég bele/ tálaljuk.
  • költség: 3300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 717
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Turul

Mióta szakács: 2018.12.13.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tárkonyos sertésraguleves, habart sertésleves, savanyú gombaleves sertéshússal, palócos leves vargányával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

454
sertészsír 2 ek
sertéshús 1.3 kg
burgonya 6 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
sűrített paradicsom 70 g
vargánya gomba 30 dkg
fűszerpaprika 2 ek
tejföl 2 dl
tej 0.5 dl
finomliszt 2 csapott ek
tárkony 3 kk
babérlevél 3 db
fokhagyma 4 gerezd
száraz vörösbor 1 dl
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 3 l