r
Nosalty Logó

Nasi goreng - indonéz pirított rizs

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Nasi goreng - indonéz pirított rizs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Nasi goreng

Sambal bajak

Acar

Összesen 2298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Nasi goreng

Sambal bajak

Acar

Összesen 2298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Nasi goreng

Sambal bajak

Acar

Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9312.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    6083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1927.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    3049 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    670 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    608 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1402 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    4547 micro
  • β-karotin
    29123 micro
  • β-crypt
    1023 micro
  • Likopin
    4875 micro
  • Lut-zea
    3627 micro
Összesen 2298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9312.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1070 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    6083 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1927.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    3049 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    670 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    608 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1402 micro
  • Kolin:
    842 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    4547 micro
  • β-karotin
    29123 micro
  • β-crypt
    1023 micro
  • Likopin
    4875 micro
  • Lut-zea
    3627 micro
Összesen 2298 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    165 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    177 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Nasi goreng

Sambal bajak

Acar

Elkészítés

Nasi goreng

  1. A rizst megfőzzük, vagy már főtt rizst használunk.
  2. Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítünk, ezen megpirítjuk a csíkozott salottát, aminek az egyik részét kivesszük az olajból és félretesszük a tálaláshoz.
  3. A többi mellé mehet a vékonyan szeletelt, vagy csíkozott, akár áttört fokhagyma, rá a rákpaszta, a paradicsompaszta, a cukor, egy kevés vágott chili, aztán ha összepirultak, akkor a káposzta, és a répa.
  4. Ekkor félrehúzzuk az edényben a pirított zöldségeket, és egy csepp plusz olajra ütünk egy tojás, gyorsan keverjük, sütjük, ezt sózhatjuk is.
  5. Ráöntjük a főtt rizst, az újhagyma fehér részét aprítva, egy kevés szójaszósszal összepirítjuk keverjük az egészet.
  6. Közben 4 tükörtojást sütünk.
  7. Opcionálisan süthetünk királyrákot, és párolhatunk pok choit a fogás mellé.

Sambal bajak

  1. A thai (zöld) chiliket, a piros pirospaprikát, (nálunk pl. kápia kapható mindenhol), a shalottát, a gyömbért, a rákpasztát, a húsparadicsomot, a sót és a cukrot mozsárba tesszük, és a mozsártörővel megdolgozzuk. A chili és a paradicsom héjak miatt kicsit csúszós lehet az áttörés, óvatosan dolgozzunk. Ha nincs mozsarunk, vagy nincs ilyen nagy, akkor késes aprítóban is elvégezhetjük ezt a folyamatot.
  2. Utána mehet az egész, egy serpenyőbe melegített olajra, süssük össze közepes lángon a hozzávalókat, mehet hozzá citromfű, babérlevél (ezeket porban is meg tudjuk már vásárolni), és a tamarid paszta. Forraljuk, pirítsuk ameddig be nem sűrűsödik, a plusz nedvesség el nem párolog róla, közben állítsuk be az ízeket, adjuk hozzá, ha kell még egy kevés cukrot és sót.
  3. Ha jól összepirult minden, akkor lehúzzuk a tűzről és tálalhatjuk is. Ha marad belőle, tegyük csatos üvegbe, és a hűtőben még tárolhatjuk egy hétig.

Acar

  1. A zöldségeket tisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
  2. Az ecethez cukros és sót adunk ízlés szerint, majd egy kevés vízzel kikeverjük, hogy minden felolvadjon benne.
  3. A zöldségekre mehet az öntet, azonnal, vagy másnap még fogyasztható, később nem!
  4. Tálaláskor egy kupacban adjuk a nasi gorenget úgy, hogy egy kis tálkát meleg vízzel kiöblítünk, ezt kiöntjük belőle. Ebbe szedjük a rizst a tetejéig, és jól lenyomkodjuk, tömörítjük benne. A tányérra fordítva kiborul a kis edényből a rizs.
  5. Szórjunk rá piros chilipaprika karikákat, és sült salottát. Ha autentikusak akarunk lenni egy pálmalevélre tálaljuk a rizst, és mellé vagy rá tesszük a tükörtojást.
  6. Kis tálkákba szedünk a sambal bajakból (a házi chiliszószból) és az acarból (a savanyított zöldségekből), sőt, ha beszereztük, tehetünk a tányérra még rákszirmot.
  7. Amennyiben reggelire tálaljuk a nasi gorenget, kínáljunk mellé frissen facsart narancslét, vagy más friss gyümölcslevet és friss gyümölcsöket, jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 37
  • Össznézettség: 537
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 24.

Ajánló

Fullos változatban kerülhet a rizsbe apró rák vagy csirke-, marha-, akár kecske hús.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc indonéz fogás, Balin így kínálják, de ahány ház, annyi szokás. Szemet gyönyörködtető színes tányéron, tükörtojás, sült rák, párolt poc choi, savanyított zöldségek és házi csiliszósz kíséretében érkezik a pirított rizs, vagyis a nasi goreng.

Hozzávalók

Nasi goreng

Sambal bajak

Acar

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.