Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!
hozzászólások

leírás

Más néven zöld citrom. Délkelet-Ázsiából, Indiából származik, de napjainkban már minden trópusi országban termesztik. Európába a hazatérő keresztes lovagok hozták a XII-XIII. században. A citromnál valamivel kisebb méretű, karakteresebb, enyhén kesernyés ízű citrusfajta.
A citromhoz hasonlóan magas a C-vitamin tartalma. A koktélok kedvelt alapanyaga. Használhatjuk még gyümölcssaláták készítésekor, piskótákhoz, mártásokhoz és pácok ízesítéséhez is. A mexikói, latin-amerikai, indiai és a thai konyha elengedhetetlen hozzávalója.
Vásárláskor a vékony héjú és méretéhez képest nehéz egyedeket keressük. Bár a lime színe zöld ugyan, de azért meg lehet különböztetni az éretlent az érettől. Az érett lime ugyanis nem méregzöld, hanem enyhe sárga árnyalatot kap. (A túl sárga példányok vásárlásától is óvakodjunk, mert azok íze élvezhetetlen.) Így ezek közül a példányok közül válasszuk azokat, melyek héja hibátlan, maga a gyümölcs pedig tömör.
(Forrás: Gourmandnet)

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A lime a leginkább hajlamos a romlásra a citrusfélék közül. Héja igen könnyen megbarnul és hamar elkezd kiszáradni. A gyümölcsöt felhasználásig tároljuk hűtőben, de egy hét alatt mindenképpen használjuk fel.

Lime alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
  választott alapanyag:
   szakács:
   szakácsok:
    alapanyag kategóriák

    Hozzászólások

    A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

    Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!