Királyrák

Királyrák

Leírás

Az egyik legnagyobb rákféle, súlya átlagosan 4kg, de az idősebb állatoké meghaladhatja a 10 kg-ot is. A királyráknak – a többi ráktól eltérően – csupán három pár lába van és egy pár ollója. Színe általában vöröses, még a kéknek nevezett királyráké is, ezért megkülönböztetésük meglehetősen nehéz, gyakorta a vörös királyrák megnevezés a kék változatot is takarja. Húsa rendkívül értékes és sokféleképpen elkészíthető alapanyag. Felhasználása főként az észak-amerikai, francia, távol-keleti konyhára jellemző, illetve azon országokra, amelyek vizeiben a királyrák megél.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

37 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Hering András

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.