r
Nosalty Logó

Gombás sültpaprika rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Klaudia
Gombás sültpaprika rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1554 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 488 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1101.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    704 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    935 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    488 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1143 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    6215 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 1949 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprika minden oldalát grillsütőben (vagy tűzhelyen) addig sütjük, míg a héja meg nem feketedik, és fel nem hólyagosodik. Lezárt műanyag zacskóban "izzadni" hagyjuk, így a héja könnyen lehúzható.
  2. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát felaprítjuk.
  3. A gombát és a fokhagymát a vajon, serpenyőben kevergetve addig pirítjuk, míg meg nem puhul. Oregánóval, sóval, borssal fűszerezzük.
  4. A paprikát kicsumázzuk, és vékony csíkokra vágjuk.
  5. Hozzáadjuk a gombához és átforrósítjuk.
  6. Rizzsel tálaljuk. Natúr csirkéhez vagy halhoz is finom.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 105
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6858
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Klaudia 16 recept

Egy időre vega lettem, akkor kerestem hasonló olcsó és finom ételeket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.